chrome firefox opera safari iexplorer

Колектив «Сяйва» проти перетворення книгарні на друкарню

26 вересня 2011 о 14:24

Колектив книгарні «Сяйво» продовжує вимагати у влади можливості продовження оренди ТОВ "Книгарня «Сяйво» і просить голову КМДА Олександра Попова не перетворювати її книжковий магазин на друкарню.

Про це заявила прес-секретар «Сяйва» Юлія Валова.

«Голова КМДА Олександр Попов черговий раз офіційно зазначив про те, що начебто він повернув книгарню „Сяйво“ киянам! Крім того пообіцявши поставити в оновленому приміщенні станок з миттєвого друку книжок! Чия хвороблива уява та фантазія надихнула Попова на ідею придбати „чудо закордонної техніки“ для киян, в скільки обійдеться ця забаганка міському бюджету й взагалі кому й навіщо це потрібно?», — сказала Валова.

Вона додала, що історія перетворення об'єктів культурного призначення демонструє багаточисельні трансформації книгарень, видавництв, кінотеатрів, бібліотек в «об'єкти безкультурного призначення».

«Що буде з „Сяйвом“ за один-два роки. Робитимемо ставки: брендовий бутік, ресторан або нічний клуб, в якому, десь у куточку, в якості реліктової прикраси одиноко стоятиме друкувальний станок, на згадку про вчинок Попова», — сказала прес-секретар «Сяйва».

Колектив книгарні «Сяйво» черговий раз заявляє про те, що боротьба за збереження концепції діяльності книгарні триватиме.

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути