chrome firefox opera safari iexplorer

Колектив «Сяйва» змушують сплатити борги КМДА

15 листопада 2012 о 15:31

Суд апеляційної інстанції зобов’язав колектив книгарні «Сяйво» сплатити борги за спожиту електроенергію, що виникли у ТОВ «Книгарня «Сяйво» перед ПАТ «Київенерго» в період з 2010 по 2012 р., коли приміщенням фактично володіли рейдери, які його захопили, а пізніше — київська адміністрація.

Про це повідомив народний депутат України Олександр Бригинець.

«Мало того, що влада забрала у колективу магазин, то їх ще й змушують сплатити борги за електроенергію, які накопичила сама КМДА. А все тому, що колектив не розірвав угоду з «Київенерго», сподіваючись на швидке повернення в своє законне приміщення. Добре, що колектив ще не зобов’язали оплатити обіди охоронців, яких використовували для захоплення магазину», — наголосив О. Бригинець.

Депутат нагадав, що рейдерське захоплення книгарні «Сяйво» відбулося у 2010 році. За два з половиною роки у заблокованому металевими щитами приміщенні книгарн і, безумовно, використовувалась електроенергія, оплату якої тепер вимагають від трудового колективу.

Крім того, за інформацією колективу, під час блокади з приміщення книгарні зникло майно, в тому числі й приватне майно працівників книгарні та книжкова продукція українських видавництв на загальну суму понад 5 млн. гривень.

«Тепер за комфорт крадіїв та розбійників, мають розрахуватись книгарі, позбавлені права на працю. Позиція суду дивна, очевидно, що приміщенням в останні два з половиною роки розпоряджався не колектив, але вердикт змушує саме колектив розрахуватися з боргами. Дива та й годі!», — заявив О. Бригинець.

Нагадаємо, книгарню «Сяйво» закрили 8 лютого 2010 року. Шевченківська РДА продала приміщення ТОВ «Абріль-студіо». Тоді в магазин з’явилися представники нових власників, заварили вікна залізними щитами, а вхід кілька місяців був перегороджений вантажівками. 9 листопада 2011 року на місці книгарні «Сяйво» відкрили новий муніципальний магазин – «Сяйво книги».

Розділи: Суспільство

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути