chrome firefox opera safari iexplorer

Під Києвом святкують Бабине літо і День Кікімори

10 вересня 2011 о 10:16

У «Парку Київська Русь» (село Копачів Обухівського району Київської області) 10-11 вересня відсвяткують «Бабине літо» і «День Кікімори».

У ці дні усі охочі зможуть зануритися в атмосферу останнього літнього тепла та поринути у слов’янську міфологію.

10 вересня у «Парку Київська Русь» відбудеться загальний майстер-клас зі слов’янської гостинності.

«Формування рис народного характеру, таких як людинолюбство, відкритість душі, відбувалось не тільки через основні види діяльності — хліборобство, скотарство, гончарство, бджільництво, але і під впливом середовища. Звідси знаменита слов’янська гостинність», — зазначили організатори.

Також цього дня «Парк Київська Русь» проведе середньовічну імпровізацію «Найгостинніша світлиця», де згадають правила і традиції частування шановних гостей.

Крім того, на гостей свята чекають музичне театралізоване дійство на основі слов’янського міфу «Як коваль щастя викував», інтерактиви з глядачами, жарти, розіграші, несподівані повороти сюжету і феєричний фінал.

11 вересня у «Парку Київська Русь» зустрінуть «День Кікімори». Гостей запрошують на ”Весілля Лісовика та Кікімори”. Театр Парку представить запальну програму розваг Київської Русі.

«Жартівливі дійства, танці та хороводи – усі гості можуть долучитися до свята. Театральне дійство з життя племен полян і древлян представить історію про слов’янських Ромео і Джульєтту з родинними війнами і ненавистю, але зі щасливим кінцем. Всюдисущі скоморохи зіграють постановку «Лісні духи рятують лісовика», — обіцяють організатори.

Парк відкривається для гостей з 10.00.

10 і 11 вересня театралізована вистава театру ”Парку Київська Русь” розпочнеться о 12.00 і завершитися о 19.00. У суботу Парк працює до 22.00, у неділю — до 19.00.

Дістатися парку можна маршрутним таксі від станції метро «Видубичі» (зупинка біля супермаркету «Фуршет»).

16 квітня

Інші дати
Феодосій Федченко
1911 –  український метролог, фізик-експериментатор. Створив найточніший маятниковий годинник – астрономічний годинник Федченка (АГФ), яким оснащено більшість обсерваторій, станцій метро і телецентрів країн колишнього СРСР.
Розгорнути
Народився Борис Возницький
(1926, с. Ульбарів Рівненської обл. - 2012) - український мистецтвознавець, академік Української академії мистецтв, Герой України, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка, заслужений працівник культури України та Польщі, президент Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв (ІСОМ), доктор honoris causa.
Розгорнути
Народилася Христина Алчевська (Журавльова)
(1841, м.Борзна Чернігівська область – 1920) - український педагог, організатор народної освіти, популяризатор української мови, народної пісні, творчості Тараса Шевченка. У своїй садибі у Харкові у 1899 році встановила перший у світі пам»ятник Тарасу Шевченку.
«Людина, яка в час масової безграмотності, працю задля просвіти народу зробила девізом свого життя і залишилася вірною тому девізові”. (Микола Сумцов про Христину Алчевську)
Розгорнути