chrome firefox opera safari iexplorer

У Сімферополі заборонили виставку "Стоп Цензурі! "

21 вересня 2011 о 16:07

У Сімферополі заборонили демонструвати фотовиставку Під Pressом, ініційовану журналістським рухом «Стоп цензурі!».

Виставку було відкрито 18 вересня в арт-кафе Marmelad за адресою: вул. Пушкіна, 8/5., а вже наступного дня адміністрація закладу без пояснень зняла фото і не дозволила їх розвішувати знову.

Сталося це всупереч попередній домовленості приймати виставку протягом усього тижня.

Зазначимо, що 23 вересня в закладі також було заплановано проведення дискусії "Цензура в Україні: методи ефективної протидії (можливості нового закону «Про доступ до публічної інформації»).

Мета фотовиставки — привернення уваги широкої громадськості до проблем цензури та обмеження в Україні свободи слова.

Як повідомило керівництво закладу, вони «були змушені припинити виставку», але причини своїх дій пояснювати відмовилися.

На думку місцевих журналістів, виставку було припинено під тиском влади. Зокрема, в Комітеті з моніторингу свободи преси в Криму висловлюють сумніви в тому, що власники арт-кафе прийняли це рішення самостійно.

На думку представників комітету, це особливо дивно виглядає на тлі недавніх заяв Президента і прем'єра під час 8-ї щорічної зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES) про те, що в Україні ніщо не загрожує свободі слова.

Нагадаємо, Верховна Рада відмовилася надавати державну охорону журналістам у разі загрози їх життю або здоров'ю.

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути