chrome firefox opera safari iexplorer

Введення біометричних паспортів ускладнить процес безвізового режиму з ЄС

28 вересня 2011 о 09:11

Регіональне представництво Управління Верховного комісара ООН у справах біженців у Києві наголошує, що закон про біометричні паспорти є кроком назад від європейських стандартів.

Як повідомили в Представництві, ключові положення закону не відповідають європейським і міжнародним стандартам, оскільки запроваджують дискримінаційні норми, які ставлять у скрутне становище та маргіналізують біженців в Україні.

«Закон також зводить нанівець останні позитивні законодавчі кроки і підриває зусилля, спрямовані на відповідність вимогам Плану дій із лібералізацією візового режиму з Європейським Союзом», — наголошують в УВКБ ООН.

УВКБ ООН висловлює жаль щодо факту прийняття закону, оскільки вважає, що певні положення цього документа анулюють важливі норми, закладені у нещодавно ухваленому законі, який регулює статус біженців («Про біженців та осіб, які потребують додаткового чи тимчасового захисту»), а також суперечать ключовим міжнародним стандартам.

УВКБ ООН сподівається, що законопроект «Про документи, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України», буде виправлено до того моменту, як він набере силу закону.

Нагадаємо, 23 вересня, Верховна рада ухвалила в цілому Закон України «Про документи, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України».

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути