chrome firefox opera safari iexplorer

Обіцяних з 1 січня біометричних паспортів поки не буде

28 грудня 2012 о 12:24

З 1 січня 2013 року видача біометричних паспортів в Україні не розпочнеться, хоча автори закону, який запроваджував документи нового зразка, розраховували на це, пише «Комсомольская правда в Украине».

Закон набув чинності 6 грудня, але, як повідомляється, належить ухвалити ще ряд підзаконних актів, які узгодять комплекс технічних і юридичних питань.

Тому, коли саме почнуть видавати біометричні паспорти, в Державній міграційній службі говорити не беруться.

У той же час у відомстві зазначають, що паспорт громадянина України, яким користуються люди зараз, має необмежений термін дії. Тому всі, хто повинен отримати паспорт вперше, відновити втрачений документ, отримати паспорт на нове прізвище або вклеїти, згідно з віком, нову фотографію, сміливо можуть це робити.

«Міняти нині чинні паспорти на біометричні — це право, а не обов'язок громадян України», — наголошують в Державній міграційній службі.

Як відомо, внутрішнім біометричним паспортом стане пластикова картка з даними власника, в яку вмонтують чіп з відбитками всіх десяти пальців людини.

Закордонний біометричний паспорт збереже форму книжечки, в яку теж вмонтують чіп. Люди, які не бажають мати чіп з релігійних міркувань, будуть отримувати картку без чіпа або з порожнім чіпом.

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути