chrome firefox opera safari iexplorer

З 30 вересня по 9 жовтня в Україні пройде Міжнародний балетний фестиваль

26 вересня 2011 о 09:37

Цього року форум «Зірки світового балету» змінив «формат». Відкриття відбудеться не в Донецьку (батьківщині фестивалю), а в Києві, потім майстерності зірок хореографії аплодуватимуть жителі столиці Донбасу, харків’яни та краматорці.

Фестивальний тиждень  розпочнеться 30 вересня на сцені Національної опери України — відбудеться гала-концерт. Свою участь вже підтвердили Володимир Малахов, Люсія Лакарра Марлон Діно (Німеччина), Ілзе Лієпа (Росія), Зузана Шимакова і Олександр Кацапов (Чехія), Рональдо Сарабіа (США) та інші зірки, які спеціально до свята танцю підготували оригінальні номери, а також артисти «Київ модерн-балету». А 1 жовтня всі учасники гранд-концерту приїдуть до Донецька.

Участь у фестивалі візьме і Володимир Малахов, який сьогодні є одним із найкращих танцюристів світу й керівником Берлінського державного театру. Його життя — гастролі. Малахов був провідним танцівником Віденського балету, Національного балету Канади та Метрополітен-опера у Нью-Йорку. До речі, Всесвітня рада танцю визнала його «Кращим танцівником сторіччя».

Міжнародний фестиваль «Зірки світового балету» засновано народним артистом України Вадимом Писаревим 1994 року. Організатором фестивалю є благодійний фонд Вадима Писарева «Творчий Олімп».

На фестивальній сцені блискуче виступало понад 400 видатних майстрів балету із 35 країн світу! У рамках форуму було представлено понад 70 балетних постановок відомих хореографів. Глядачі ознайомилися з особливостями різних хореографічних шкіл світу.

Фестиваль традиційно відбувається на початку жовтня, щороку в Донецьку та містах Донецької області. Декілька разів фестиваль розширював свою географію. Зірок світового балету було представлено в Києві, Львові, Одесі. Цього року XVIII Міжнародний фестиваль «Зірки світового балету» відбудеться в Києві, Донецьку, Харкові та Краматорську.

За матеріалами газети «День»