chrome firefox opera safari iexplorer

Зарплати вчителів та лікарів підвищать на 25%

14 вересня 2011 о 13:29

Проект державного бюджету України на 2012 рік передбачає збільшення заробітної плати у бюджетній сфері, заявив прем'єр-міністр Микола Азаров.

«Так, розмір посадового окладу працівників першого тарифного розряду тарифної сітки збільшиться на 25,5%, середня заробітна плата, наприклад, завідуючого дошкільного учбового закладу в 2012 році проти 2011 року виросте на 847 гривень, або на 35%, учителі вищої категорії — на 614 гривень, тобто на 25%, лікаря хірурга вищої категорії стаціонарного лікування на 30%, тобто на 861 гривню, дільничного лікаря-терапевта вищої категорії — на 804 гривні, і фельдшера вищої категорії — на 504 гривні», — сказав Азаров.

Нагадаємо, сьогодні 14 вересня, глава уряду на засіданні Кабміну презентував проект бюджету на 2012 рік, згідно з яким ріст економіки прогнозується на рівні 5,5%, а рівень інфляції — 7,9%.

Як повідомлялось, раніше міністр освіти Дмитро Табачник заявив, що українські освітяни не заслуговують підвищення зарплат, бо мало працюють.

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути