chrome firefox opera safari iexplorer

Медики оголосили епідемію ожиріння в українців

19 жовтня 2011 о 12:58

Епідемію ожиріння оголосили медики в Україні. Через малу активність і неправильне харчування — половина населення страждає від надмірної ваги. На яку націю радять рівнятися і як скидати зайві кіло, дізнавалася Юлія Фінгарет.

В усьому світі — образ української жінки: пишногруда, широкоплеча господиня — з кругленькими рум`яними щоками. Мов на підтвердження цього стереотипу, дієтологи ставлять Україні діагноз — ожиріння:

Занадто заклопотаними стали українці, і не встигають нормально харчуватися — скаржаться дієтологи. А це — одна з головних причин ожиріння:

Фастфуди — найшкідливіша українська спокуса. Так їх прозвали медики. Швидка їжа, як бомба сповільненої дії - результат миттєвого перекусу  і на фігурі і на здоров`ї відіб`ється за кілька років. Утім — голодних людей нічого не лякає, до фастфудів — щоденні обідні черги:

Продавчиня: "У нас кожного дня більше тисячі покупців".

Дієтолог: "Що треба істи на обід розказує — рибу, щось на першу страв у і гарнір — якийсь овоч, або фрукти".

Прибічники повноцінних обідів кажуть: то все відмовки.

Чоловік: "То все відмовки, можна спокійно сісти поїсти, той самий час ти будеш стояти чекати поки тобі зроблять бутерброд".

У США, де з надмірною вагою — кожен 5-тий мешканець, вже давно оголосили боротьбу фастфудам. Минулого тижня дружина американського президента Мішель Обама влаштувала багатотисячну спортивну акцію — стрибала разом із молоддю, виступаючи проти дитячого ожиріння:

Скидати зайві кілограми українці поспішають до спортзалів. Однак лише стрибками і тренажерами проблему не вирішити, кажуть тренери:

Вітчизняні лікарі ставлять у приклад Японію та Китай. Там рівень ожиріння - мінімальний. Секрет стрункості — менше мучного, більше — морепродуктів, овочів та фруктів. І обов`язкові — щоденні спортивні заняття.

Сила волі, кажуть дієтологи — найкращий спосіб схуднути, або ж взагалі не поправлятися. Для прикладу: щоб знятися у популярному серіалі «Друзі», головна його героїня Дженіфер Еністон схуднула на 16 кілограмів.