chrome firefox opera safari iexplorer

Медики просять киян бути обережними під час купання у водоймах на Водохреща

17 січня 2013 о 13:53

Столичні медики закликають киян бути обережними під час купання у водоймах на Водохреща.

Про це повідомляє прес-служба КМДА.

Медики наголошують, що занурюватися у холодну воду можна лише у випадку абсолютного здоров'я, а перебувати у воді не більше ніж 3-5 секунд.

«Перед тим, як розпочати загартування організму, порадитись із лікарем. Адже існує цілий перелік гострих та хронічних захворювань, при яких зимове плавання протипоказане. Перше правило будь-якого загартовування – систематичність. Аби організм звик до холодних температур, варто щоденно контактувати з холодною водою», — йдеться в повідомленні.

Крім того, медики наголошують, що не менш важливою є поступовість.

«Загартування водою бажано розпочинати в теплу пору року, повільно знижуючи температуру води і збільшуючи тривалість плавання. Взимку перебування в ополонці для початківців, залежно від температури води, повинно тривати в середньому 10-20 секунд, а для „моржів“ зі стажем – не більше 1,5-2 хвилини», — наголошують лікарі.

«Якщо ви плануєте плавати вперше, то перед зануренням у воду необхідно зробити енергійну розминку, потім намочити обличчя, груди, живіт, спину, і тільки після цього занурюватись», — додають фахівці.

Після цього треба зняти мокрий одяг, швидко розтертись рушником і одягнутись у теплі речі.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути