chrome firefox opera safari iexplorer

Московський патріархат просить відбудувати Десятинну церкву

06 жовтня 2011 о 17:13

Предстоятель Української Православної Церкви (МП) митрополит Володимир просить владу відродити Десятинну церкву в Києві.

Відповідні листи він направив головам фракцій, що входять у більшість, голові Верховної Ради Володимиру Литвину й голові адміністрації президента Сергієві Льовочкіну, пише Кievpress.net.

«Звертаємося до вас із проханням про підтримку відродження Десятинної церкви в Києві, яка повинна бути відроджена на знак поваги до засновника нашої державності й Хрестителя Київської Русі святого рівноапостольного князя Володимира», йдеться в листі.

У церкві нагадали, що представника президента у ВР Юрій Мирошніченко підготував і подав у Верховну Раду проект закону про відродження Десятинної церкви.

«Просимо вас вжити всіх можливих заходів з метою прийняття у Верховній Раді рішення про відродження Десятинної церкви» – наголосив у листі митрополит.

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути