chrome firefox opera safari iexplorer

Після реорганізації «Укрзалізниці» ціни на квитки підскочать в півтора рази

27 жовтня 2011 о 09:27

Після реорганізації «Укрзалізниці» в акціонерне товариство ціна на залізничні квитки може підскочити в півтора рази, вважає старший аналітик компанії "Тройка Діалог" Іван Харчук.

«Після реорганізація вона стане більш прозорою, більш керованою. Кожне акціонерне товариство зобов'язане публікувати інформацію про своє фінансове становище, показувати свою фінансову звітність. Поки що „Укрзалізниця“ цього не робить», — вважає експерт, пише Дело.

Крім того, на думку Харчука, реорганізація "Укрзалізниці" дозволить залучити інвестиції в ринок залізничних послуг.

Однак, для пасажирів реорганізація «Укрзалізниці» — це скоріше негативна новина.

«Лібералізація ринку веде до зростання тарифу. Після реорганізації тарифи на залізничні перевезення будуть збільшуватися більш різкими темпами. Думаю, протягом кількох років наші тарифи зростуть на 30-50%», — сказав Харчук.

Як розповіло джерело, знайоме з процесом підготовки законодавчої бази для реорганізації «Укрзалізниці», створення акціонерного товариства на базі «Укрзалізниці» призведе до підвищення цін на пасажирські залізничні перевезення вже в 2012 році.

«Що стосується тарифів на пасажирські перевезення, вони будуть регулюватися національною комісією регулювання транспорту, законопроект про створення якої зараз в процесі узгодження. Ймовірно, підвищення цін почнеться вже в наступному році», — сказав співрозмовник.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути