chrome firefox opera safari iexplorer

Семимільярдний мешканець Землі може народитися в Україні?

26 жовтня 2011 о 11:45

За розрахунками спеціалістів ООН, населення Землі досягне 7 мільярдів наприкінці жовтня нинішнього року. Ці розрахунки здійснюються на основі спеціально розроблених демографічних моделей, використовуючи цілий ряд вхідних параметрів за регіонами світу. Зокрема, використовуються дані перепису населення, дані про фертильність – кількість дітей, що народжуються в тому чи іншому регіоні, а також певні аналітичні інструментарії.

Про це розповів заступник Представника Фонду народонаселення ООН в Україні Павло Замостьян в інтерв’ю Національному прес-клубу «Українська перспектива».

31 жовтня – це умовна дата, обрана спеціалістами ООН для відзначення семимільярдного мешканця планети, яка має дати можливість усім замислитися про проблеми народонаселення та розвитку.

Цій символічній події буде присвячений цілий тиждень подій по всьому світу – так званий тиждень «7 мільярдів», що відбуватиметься напередодні 31 жовтня. За словами пана Замостьяна, точні прогнози, де саме народиться семимільярдний мешканець, робити нереально, а тому, вочевидь, у кожній країні буде свій.

Тому, теоретично, Україна теж має такий шанс. Хоча, на думку фахівців, більше шансів є у тих країн, де народжуваність вища. Так, найбільшим приростом характеризуються країни Африки. Слід також підкреслити, що найбільший приріст населення очікується у найбіднішій частині планети.

Цікаво, що сьомий мільярд населення Землі отримало всього за 12 років. Для порівняння: за весь період розвитку людство досягло першого мільярда в 1804 році, і трохи більше, ніж за 200 років ми наростили ще 6 мільярдів. Є прогнози, що до кінця нинішнього століття населення Землі може досягти 10 мільярдів.

«Рідна країна»

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути