chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні на Співочому полі відкривається виставка хризантем

14 жовтня 2011 о 09:16

14 жовтня на Співочому полі відкривається виставка «Осінній бал хризантем», на якій десять районів міста представлять оригінальні квіткові експозиції.

Зокрема, Дарницький та Дніпровський райони запропонують відвідувачам помилуватися інсталяцією, виконаною у японському стилі: «Японським садом восени» та «Вибриками природи».

Композиція Деснянського району «Щедрий врожай» розкриє щедрість нашого краю. Чарівний «Вальс хризантем» представить Печерський район.

Подільський район покаже «Бабине літо», Святошинський – «Український віночок», а Шевченківський – «Вітальну листівку».

Символічна композиція Голосіївського району «Дерево роду» відобразить поважне ставлення до свого родового коріння, повідомляє прес-служба КМДА.

Для створення квіткових панно використано 3 тисячі хризантем, частина яких надана садовим центрам як спонсорська допомога.

Крім хризантем, при створенні експозицій, учасники використовували різноманітні осінні дари. Зокрема, йдеться про гарбузи, кукурудзу, каштани, декоративну мульчу, а також самшит, колеус, альтернатеру, агератум, хлорофітум тощо.

У рамках виставки квітів комунальне об’єднання проведе конкурс ландшафтних робіт і серед школярів. 

Переможці конкурсу серед шкіл висадять свої композиції з осінніх квітів у Печерському ландшафтному парку під керівництвом ландшафтних дизайнерів своїх районів. Нагородження кращих відбуватиметься 15 жовтня о 13 годині.

Вартість вхідного квитка — 10 гривень.

Триватиме виставка осінніх квітів до 30 жовтня.

27 липня

Інші дати
Володимир Воробйов
1876 – професор анатомії, член АН УРСР. Засновник школи функціональної динамічної анатомії. Створив у Харкові перший у світі «Музей становлення людини». Автор «Атласу анатомії людини» в 5 т.
Розгорнути
Володимир Маковський
1870 – український учений у галузі турбінобудування. Засновник вітчизняної наукової школи газотурбобудування.
Розгорнути
Народився Іван Гнатюк
(1929, с. Дзвинячі Тернопільської обл. - 2005) -  український поет. Автор збірок "Паговіння", "Калина", "Повнява", "Жага", "Життя", "Дорога", "Чорнозем", "Турбота" та ін.
Розгорнути
Народився Володимир Короленко
(1853, м.Житомир – 1921) — письменник, журналіст, публіцист і громадський діяч. Автор вторів «Сліпий музикант», «У поганому товаристві», «Сорочинська трагедія» та ін.
«Ні, не вихваляти треба терор, а застерігати від нього, звідки б він не виходив. І благо тій стороні, яка першою зуміє відокремитись від кривавого туману, й першою згадає, що мужність у відкритому бою може йти поряд із людяністю і великодушністю до переможеного… Історія нас розсудить…». (Володимир Короленко).
Розгорнути