chrome firefox opera safari iexplorer

На Співочому полі буде постійна виставка квітів

12 вересня 2011 о 15:24

На території Печерського ландшафтного парку організують постійно діючу міську виставку квітів. Про це йдеться у відповідному розпорядженні КМДА.

Таке рішення прийнято з метою створення належних умов для відпочинку киян та гостей столиці, а також для пропаганди досягнень у галузі квітникарства, ландшафтного дизайну і озеленення міста.

Зокрема, КО «Київзеленбуд» доручено виконати роботи з підготовки та організації міської постійно діючої виставки квітів та забезпечити її високий естетичний та організаційний рівень.

Також «Київзеленбуд» встановить огорожу та визначить відповідальних за порядок осіб, КП «Київміськсвітло» забезпечить зовнішнє освітлення території Печерського ландшафтного парку упродовж вечірнього та нічного періодів доби під час проведення громадських заходів, а комунальне підприємство з утримання зелених насаджень Печерського району встановить біотуалети та контейнери для сміття.

До участі у підготовці та організації виставки будуть залучені комунальні підприємства з утримання зелених насаджень, міські лісопаркові господарства, підприємства з вирощування та реалізації квіткової продукції, квітникарі-аматори, ландшафтні дизайнери тощо.

Розпорядженням також визначені тематичні виставки, конкурси та культурно-мистецькі проекти, які проводитимуться у рамках постійно діючої виставки.

Зокрема, з 1 квітня до 20 травня пройде виставка цибулинних ранньовесняних квітів, виставка квітів до Дня Незалежності; у квітні-жовтні — конкурс на кращі роботи з ландшафтного дизайну; у червні-вересні — культурно-мистецький проект «Живі скульптури»; у серпні-вересні — культурно-мистецький проект «Міжнародний день молоді».

27 липня

Інші дати
Володимир Воробйов
1876 – професор анатомії, член АН УРСР. Засновник школи функціональної динамічної анатомії. Створив у Харкові перший у світі «Музей становлення людини». Автор «Атласу анатомії людини» в 5 т.
Розгорнути
Володимир Маковський
1870 – український учений у галузі турбінобудування. Засновник вітчизняної наукової школи газотурбобудування.
Розгорнути
Народився Іван Гнатюк
(1929, с. Дзвинячі Тернопільської обл. - 2005) -  український поет. Автор збірок "Паговіння", "Калина", "Повнява", "Жага", "Життя", "Дорога", "Чорнозем", "Турбота" та ін.
Розгорнути
Народився Володимир Короленко
(1853, м.Житомир – 1921) — письменник, журналіст, публіцист і громадський діяч. Автор вторів «Сліпий музикант», «У поганому товаристві», «Сорочинська трагедія» та ін.
«Ні, не вихваляти треба терор, а застерігати від нього, звідки б він не виходив. І благо тій стороні, яка першою зуміє відокремитись від кривавого туману, й першою згадає, що мужність у відкритому бою може йти поряд із людяністю і великодушністю до переможеного… Історія нас розсудить…». (Володимир Короленко).
Розгорнути