chrome firefox opera safari iexplorer

На Співочому полі буде постійна виставка квітів

12 вересня 2011 о 15:24

На території Печерського ландшафтного парку організують постійно діючу міську виставку квітів. Про це йдеться у відповідному розпорядженні КМДА.

Таке рішення прийнято з метою створення належних умов для відпочинку киян та гостей столиці, а також для пропаганди досягнень у галузі квітникарства, ландшафтного дизайну і озеленення міста.

Зокрема, КО «Київзеленбуд» доручено виконати роботи з підготовки та організації міської постійно діючої виставки квітів та забезпечити її високий естетичний та організаційний рівень.

Також «Київзеленбуд» встановить огорожу та визначить відповідальних за порядок осіб, КП «Київміськсвітло» забезпечить зовнішнє освітлення території Печерського ландшафтного парку упродовж вечірнього та нічного періодів доби під час проведення громадських заходів, а комунальне підприємство з утримання зелених насаджень Печерського району встановить біотуалети та контейнери для сміття.

До участі у підготовці та організації виставки будуть залучені комунальні підприємства з утримання зелених насаджень, міські лісопаркові господарства, підприємства з вирощування та реалізації квіткової продукції, квітникарі-аматори, ландшафтні дизайнери тощо.

Розпорядженням також визначені тематичні виставки, конкурси та культурно-мистецькі проекти, які проводитимуться у рамках постійно діючої виставки.

Зокрема, з 1 квітня до 20 травня пройде виставка цибулинних ранньовесняних квітів, виставка квітів до Дня Незалежності; у квітні-жовтні — конкурс на кращі роботи з ландшафтного дизайну; у червні-вересні — культурно-мистецький проект «Живі скульптури»; у серпні-вересні — культурно-мистецький проект «Міжнародний день молоді».

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути