chrome firefox opera safari iexplorer

Цієї суботи глядачі оцінять всю красу і таємничість Митрополичого палацу

01 жовтня 2011 о 09:23

Після знайомства з палацом у Качанівці, Збаразьким замком та Генуезькою фортецею,  вітчизняні глядачі вчетверте отримують шанс вийти за рамки доступного: у суботу о 20:02 всі охочі матимуть змогу дізнатися непересічні факти про найвизначніший шедевр архітектури Західної України – Митрополичний палац.

Ведучий Микола Томенко разом зі знімальною групою нададуть чудову можливість оцінити, в якому стані знаходяться знамениті Мармурова та Червона палати, дізнатися, яким було студентське життя ХІХ століття, пройнятися унікальним поєднанням європейської традиції та гуцульської орнаментики, дослідити таємниче зникнення великої бібліотеки Митрополичого палацу…

Як відомо, нещодавно ця пам’ятка, що створена у мавритансько-візантійському стилі,  увійшла до списку світової спадщини ЮНЕСКО.

Для тих, хто не матиме можливості переглянути програму у суботу, вона з’являється у неділю в повторі о 4:00 та о 13:12.

Варто зазначити, що «7 чудес України з Миколою Томенком» на телеканалі ТВі незмінно лідирують у рейтингах і навіть у повторі збирають біля екранів чималу аудиторію прихильників непересічної культурно-історичної спадщини України.

Нагадаємо, з 10 вересня на телеканалі «ТВі» розпочався цикл телепередач, присвячених фіналістам всеукраїнського конкурсу «7 чудес України: замки, фортеці, палаци».

Загальнонаціональна акція «7 чудес України» була започаткована Фондом Миколи Томенка «Рідна країна» у 2007 році. Тоді, за результатами акції країна визначила «7 історико-архітектурних чудес України». Вже за рік відбувся другий етап акції – «7 природних чудес України».

Зараз триває третій етап акції – «7 чудес України: замки, фортеці, палаци».

22 серпня серед 138 претендентів з усіх областей України експерти обрали 21 фіналіста: 7 найкращих замків, 7 найкращих фортець та 7 найкращих палаців.

За умовами конкурсу, остаточних переможців акції буде визначено шляхом експертного та Інтернет-голосування (50/50).

Триватиме голосування до 1 грудня 2011 року, а  обрати власну сімку переможців та віддати за них свій голос можна на офіційному сайті акції http://7chudes.in.ua.

 "Рідна країна"