chrome firefox opera safari iexplorer

На вихідних — подорож до Мукачева та Кам’янця

25 листопада 2011 о 09:25

Всеукраїнська акція «7 чудес України: замки, фортеці, палаци» виходить на свою фінішну пряму. До закінчення голосування та визначення переможців конкурсу залишилися лічені дні. Якщо ви й досі не обрали свою сімку переможців, або прагнете підтримати улюблений об’єкт, то у вас ще є така можливість.

Українці цікавляться своєю культурно історичною спадщиною – це вдало підтвердив спільний проект телеканалу ТВі та Голови оргкомітету акції «7 чудес України» Миколи Томенка, що підкорив тисячі глядацьких сердець.

Щотижня вітчизняні глядачі дізнаються нові факти, непересічні історії і таємничі легенди про місця, які назавжди ввійшли до культурно-історичної спадщини України та світу.

З 21-єї програми 17 вже з’явилися в ефірі. На цих вихідних усі бажаючі отримають шанс побачити унікальні кадри перлини Хмельниччини, її унікальне місце роз положення та легендарну баштову систему. Також ви зможете відчути усю велич неперевершеного, оспіваного в легендах та піснях укріплення Мукачева: у суботу, 26 листопада, о 20:00, до вашої уваги буде представлена непересічна історія Мукачівського замку «Паланок», а у неділю, 27 листопада, о 20:00 мова піде про стародавню Кам’янець-Подільську  фортецю.

Окрім того, цієї неділі знімальна група на чолі з ведучим Миколою Томенком нададуть глядачам можливість дізнатися про історичні віхи фортифікаційного укріплення Хмельниччини, яке бере свій початок ще з часів Київської Русі. Сьогодні – це єдиний збережений зразок такого типу споруд нідерландської школи.

Натомість, у суботу вдасться познайомитися з однією з найцінніших історичних і військово-архітектурних пам'яток Закарпаття ХІV–ХVІІ ст... Також, глядачі зможуть оцінити всю красу та велич місця розташування замку на горі вулканічного походження заввишки 68 м.

Для тих, хто не матиме можливості переглянути програми у прем’єрний час, суботній випуск покажуть у неділю в повторі о 4:00, а недільний – в понеділок о 15:30.

Нагадаємо, що загальнонаціональна акція «7 чудес України» була започаткована Фондом Миколи Томенка «Рідна країна» у 2007 році. Тоді, за результатами акції країна визначила «7 історико-архітектурних чудес України». Вже за рік відбувся другий етап акції – «7 природних чудес України».

Зараз триває третій етап акції – «7 чудес України: замки, фортеці, палаци».

22 серпня серед 138 претендентів з усіх областей України експерти обрали 21 фіналіста: 7 найкращих замків, 7 найкращих фортець та 7 найкращих палаців.

За умовами конкурсу, остаточних переможців акції буде визначено шляхом експертного та Інтернет-голосування (50/50).

Триватиме голосування до 1 грудня 2011 року, а  обрати власну сімку переможців та віддати за них свій голос можна на офіційному сайті акції http://7chudes.in.ua.

«Рідна країна», фото прес-служби акції

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути