chrome firefox opera safari iexplorer

На вихідних дізнавайтеся про Бахчисарайський палац та Київську фортецю

18 листопада 2011 о 09:09

Українці цікавляться своєю культурно історичною спадщиною – це вдало підтвердив спільний проект телеканалу ТВі та Голови оргкомітету акції «7 чудес України» Миколи Томенка, що підкорив тисячі глядацьких сердець.

Всеукраїнська акція «7 чудес України: замки, фортеці, палаци» виходить на свою фінішну пряму. До закінчення голосування та визначення переможців конкурсу залишилося всього-на-всього два тижні.  Якщо ви й досі не обрали свою сімку переможців, або прагнете підтримати улюблений об’єкт, то у вас ще є така можливість.

Щотижня вітчизняні глядачі дізнаються нові факти, непересічні історії і таємничі легенди про місця, які назавжди ввійшли до культурно-історичної спадщини України та світу.

З 21-єї програми 17 вже з’явилися в ефірі. На цих вихідних усі бажаючі отримають шанс побачити унікальні кадри перлини Криму: єдиний  у світі зразок кримськотатарської архітектури. Також ви зможете відчути усю велич неперевершеної оборонної споруди столиці: у суботу, 19 листопада, о 20:02, до вашої уваги буде представлена непересічна історія Ханського палацу, а у неділю, 20 листопада, о 20:00 мова піде про стародавню Київську фортецю.

Окрім того, цієї неділі знімальна група на чолі з ведучим Миколою Томенком нададуть глядачам можливість дізнатися про історичні віхи фортифікаційного укріплення столиці, яке бере свій початок ще з часів Київської Русі. Його багата історія проглядається у всіх 30-ти об’єктах, які, на превеликий жаль, в силу різних причин не потрапляють до уваги жителів та гостей столиці. У свій час розбудовою стратегічної фортеці займалися гетьмани Мазепа та Самойлович.

Натомість, у суботу вдасться познайомитися з є єдиним у світі зразком кримськотатарської палацової архітектури, унікальним для Європи цілісним комплексом близькосхідного цивілізаційного кола. Також, глядачі зможуть оцінити всю красу традиційного кримськотатарського танцю та відчути подих незабутньої історії про легендарні тисячні гареми…

Для тих, хто не матиме можливості переглянути програми у прем’єрний час, суботній випуск покажуть у неділю в повторі о 4:00, а недільний – в понеділок о 15:30.

Нагадаємо, що загальнонаціональна акція «7 чудес України» була започаткована Фондом Миколи Томенка «Рідна країна» у 2007 році. Тоді, за результатами акції країна визначила «7 історико-архітектурних чудес України». Вже за рік відбувся другий етап акції – «7 природних чудес України».

Зараз триває третій етап акції – «7 чудес України: замки, фортеці, палаци».

22 серпня серед 138 претендентів з усіх областей України експерти обрали 21 фіналіста: 7 найкращих замків, 7 найкращих фортець та 7 найкращих палаців.

За умовами конкурсу, остаточних переможців акції буде визначено шляхом експертного та Інтернет-голосування (50/50).

Триватиме голосування до 1 грудня 2011 року, а  обрати власну сімку переможців та віддати за них свій голос можна на офіційному сайті акції http://7chudes.in.ua.

«Рідна країна»

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути