chrome firefox opera safari iexplorer

Цього тижня дізнаваймося про Лівадійський палац та фортецю у Меджибожі

28 жовтня 2011 о 11:49

Українці цікавляться своєю культурно історичною спадщиною – це теорема, яка хоч  і не потребує доказів, але все ж вдало підтверджена. Спільний проект телеканалу ТВі та Голови оргкомітету акції «7 чудес України» Миколи Томенка, який підкорив тисячі глядацьких сердець, твердо лідирує в рейтингах каналу.

Щотижня вітчизняні глядачі дізнаються нові факти, непересічні історії і таємничі легенди про місця, які назавжди ввійшли до культурно-історичної спадщини України та світу.

Перші дев’ять програм вже з’явилися в ефірі, а на цих усі бажаючі отримають шанс побачити унікальні кадри про найвідомішу фортифікаційну споруду Хмельниччини та легендарну резиденцію у Ялті: у суботу, 29 жовтня о 20:02, до вашої уваги буде представлена непересічна історія Лівадійського палацу, а у неділю, 30 жовтня, о 20:00 мова піде про древню фортецю у  Меджибожі.

Окрім того, цієї неділі знімальна група на чолі з ведучим Миколою Томенком нададуть глядачам ексклюзивну можливість ознайомитися з 6-ма музейними залами, де працюють такі постійні експозиції, як «Український традиційний одяг подолян в обрядах та звичаях»; «Творчість українських художників і скульпторів другої половини XX століття» та інші.

Натомість, у суботу вдасться пройти стопами історії розвитку Лівадійського палацу-резиденції, який став місцем проведення Ялтинської конференції (1945 р.), де керівники трьох держав антигітлерівської коаліції – СРСР, США і Великої Британії, обговорювали питання повоєнного світового устрою…

Для тих, хто не матиме можливості переглянути програми у прем’єрний час, суботній випуск покажуть у неділю в повторі о 4:00, а недільний – в понеділок о 15:30.

Нагадаємо, що загальнонаціональна акція «7 чудес України» була започаткована Фондом Миколи Томенка «Рідна країна» у 2007 році. Тоді, за результатами акції країна визначила «7 історико-архітектурних чудес України». Вже за рік відбувся другий етап акції – «7 природних чудес України».

Зараз триває третій етап акції – «7 чудес України: замки, фортеці, палаци».

22 серпня серед 138 претендентів з усіх областей України експерти обрали 21 фіналіста: 7 найкращих замків, 7 найкращих фортець та 7 найкращих палаців.

За умовами конкурсу, остаточних переможців акції буде визначено шляхом експертного та Інтернет-голосування (50/50).

Триватиме голосування до 1 грудня 2011 року, а  обрати власну сімку переможців та віддати за них свій голос можна на офіційному сайті акції http://7chudes.in.ua.

«Рідна країна»

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути