chrome firefox opera safari iexplorer

Україна ввійшла до п'ятірки найбільш питущих країн світу

04 жовтня 2011 о 09:00

Тверезо подивитися навколо сімом мільйонам наших громадян — не до снаги. Така кількість алкоголіків забезпечила Україні місце в п'ятірці найбільш питущих держав світу. У міжнародний день тверезості, токсикологи кажуть, ця цифра лише зростатиме. Лави алкоголіків поповнюють підлітки і «білі комірці» — які підсідають на пиво.

Алкоголь щороку на той світ відправляє 11 тисяч українців. Лави алкоголіків нині поповнюю не лише асоціальні типи. Юні українці і «офісний планктон» — ті хто підсідає на пиво і слабоалкоголку, забезпечує Україні місце в п'ятірці найбільш питущих країн світу.

Літр пива середньої міцності дорівнює 125 грамам горілки. Пивний алкоголізм підступніший, ніж горілчаний. Розвивається непомітно, одразу переходить у важку форму.

Вікторія — секретар групи анонімних алкоголіків — сьогодні чекає своїх друзів по нещастю на зібрання. Щодня вони нагадують собі і сусідові — колишніх алкоголіків не буває. Це визнання — перший крок до порятунку. Потім буде ще 11 — які даються лише тим, хто справді наважився покинути чарку. Їм не можна торкатися навіть ліків на спирту. До відновлення можна йти роками, а зірватися — за секунду.

Нагадаємо, у багатьох містах місцеві органи влади обмежували торгівлю алкоголем. Зокрема, в Івано-Франківську, Львові та Ужгороді заборонено продаж алкоголю в нічний час, в Донецьку та Алушті — в радіусі 100 м від дитячих, лікувальних і освітніх установ, в Києві — в кіосках і павільйонах площею менше 40 кв. м. Низка заборон була опротестована органами прокуратури, після чого міськради повторно голосували за їх введення.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути