chrome firefox opera safari iexplorer

В український прокат виходить документальний блокбастер про братів Кличків

06 жовтня 2011 о 15:40

В український прокат виходить фільм «Кличко» — стрічка-біографія про братів-боксерів Віталія та Володимира Кличків, яким вдалося зібрати всі чемпіонські титули з боксу у суперважкій вазі, передає кореспондент УНН.

У фільмі розповідається не тільки про спортивні успіхи боксерів, а й про їхні сім'ї, друзів та близьке оточення. У стрічку увійшли перші інтерв'ю батьків братів — офіцера авіації Володимира Кличка і вчительки молодших класів Надії Кличко, а також рідкісні родинні архіви.

Режисер фільму — титулований престижною телевізійною премією «Еммі» німецький документаліст Себастіан Денхардта — спочатку отримав відмову українських братів на зйомки проекту, як і багато хто до нього. Однак, на відміну від своїх попередників, він ризикнув посперечатися з чемпіонами світу з боксу і наполягти на своєму. Його знімальна команда провела з Кличками майже три роки, слідуючи за ними в Україні, Німеччині, США і навіть в Казахстані.

Нагадаємо, прем’єра фільму відбулася під час ІІ Одеського міжнародного кінофестивалю. Цю стрічку брати присвятили пам’яті батька, який помер влітку цього року.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути