chrome firefox opera safari iexplorer

Завтра у Рівному стартує Міжнародний бурштиновий форум

18 жовтня 2011 о 12:10

19 жовтня у Рівному стартує Міжнародний бурштиновий форум. Серед учасників – вчені-"бурштиністи" з України, Росії, Білорусі та Польщі. За допомогою інтернет-зв’язку до обговорення теми долучиться і спеціаліст із Австралії.

Про це ЗІКу повідомили у прес-службі Рівненської ОДА.

Крім того, стежити за перебігом форуму зможуть усі охочі, адже його транслюватимуть в онлайн-режимі. До того ж у програмі ІІІ Міжнародної науково-практичної конференції відбудуться дебати. Подискутувати, чи варто дозволити старательський видобуток бурштину, зможуть не лишень науковці, а й усі бажаючі, зайшовши на сайт.

За цією ж адресою також можна залишати і пропозиції, як презентувати рівненський бурштин. Адже оголошено конкурс ідей. Автори кращих проектів популяризації «сонячного каменю» отримають подарунки.

Також в рамках дводенного форуму учасники відвідають палац бурштину, краєзнавчий музей та побувають у Бармаках поблизу Рівного, де під час розкопок пізньопалеолітичного поселення у 80-90-их роках віднайшли шматки бурштину. Нині вони зберігаються у краєзнавчому музеї.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути