chrome firefox opera safari iexplorer

Доктора Пі вирішили тримати під вартою

17 листопада 2011 о 14:34

Галицький райсуд Львова обрав запобіжним заходом для Андрія Слюсарчука, відомого як Доктор Пі і обвинуваченого в шахрайстві, утримання під вартою.

Таке рішення суд прийняв під час розгляду клопотання слідчого Головного управління МВС у Львівській області в четвер.

Суд взяв до уваги те, що Слюсарчук, перебуваючи на волі, може перешкоджати встановленню істини у справі, а також те, що він чинив опір співробітникам міліції.

Рішення може бути оскаржено в суді вищої інстанції.

Слюсарчук перебуватиме в СІЗО міста Львова.

Під час судового засідання Доктор Пі повідомив, що народився не в Україні, а в Азербайджані. Також, за його словами, ось вже декілька років у нього є пухлина мозку. Здивований суддя зазначив, що в його паспорті вказано, що місце народження — Житомир, 1971 рік. Слюсарчук повторно заперечив, сказавши, що при цьому подробиць сказати не може, «оскільки це було дуже давно — майже тридцять років тому».

Як повідомлялося, стосовно Слюсарчука львівська міліція порушила 2 кримінальні справи — за підозрою в шахрайстві і за підозрою у використанні підроблених документів.

Кримінальні справи порушені після публікацій у львівській газеті Експрес, журналісти якої в низці публікацій доводять, що у Доктора Пі немає медичної освіти, а дипломи про вищу освіту — фальшиві. Також журналісти заявили, що встановлені Слючарчуком рекорди є шахрайством.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути