chrome firefox opera safari iexplorer

Російський диплом Слюсарчука виявився фальшивим

16 грудня 2011 о 13:44

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту отримало відповідь від російських колег про те, що професорське звання Андрія Слюсарчука фальшиве.

Про це, як передає ForUm, заявив сьогодні на прес-конференції про підсумки роботи міністерства у 2011 році міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник.

Він розповів, що українське міністерство не надавало Слюсарчуку науковий ступінь доктора наук, професора, а тільки лише підтвердило його вчений статус відповідно до міждержавного договору між Україною і Росією від 1992 року, оскільки він надав Вищій атестаційній комісії документи, що він отримав професорське звання в Росії». Ми не давали Слюсарчуку звання, оскільки виконували процедуру підтвердження диплома», – зазначив Табачник.

Водночас міністр розповів, що сьогодні українське міністерство освіти і науки отримало від російських колег відповідь, в якій йдеться про те, що дублікат диплома про закінчення Слюсарчуком Медичного університету імені Пирогова – несправжній.

Міністр підкреслив, що в російському міністерстві також поінформували, що фальшивий дублікат диплома про медичну освіту Слюсарчук отримав на підставі сфальсифікованої виписки з архіву даного вузу.

За його словами, російські колеги повідомили, що працівник архіву вже звільнений.

Нагадаємо, щодо Слюсарчука львівська міліція порушила дві кримінальні справи – за підозрою в шахрайстві і за підозрою у використанні підроблених документів. Кримінальні справи були порушені після публікацій у львівській газеті «Експрес», журналісти якої в ряді публікацій доводять, що у «Професора Пі» немає медичної освіти, а дипломи про вищу освіту – фальшиві. Також журналісти заявили, що встановлені Слюсарчуком рекорди є шахрайством.

17 листопада Галицький районний суд Львова підтримав подання слідчого і обрав для Андрія Слюсарчука запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на час слідства.

Джерело: ZIK
Розділи: Громадянська Суспільство

27 липня

Інші дати
Володимир Воробйов
1876 – професор анатомії, член АН УРСР. Засновник школи функціональної динамічної анатомії. Створив у Харкові перший у світі «Музей становлення людини». Автор «Атласу анатомії людини» в 5 т.
Розгорнути
Володимир Маковський
1870 – український учений у галузі турбінобудування. Засновник вітчизняної наукової школи газотурбобудування.
Розгорнути
Народився Іван Гнатюк
(1929, с. Дзвинячі Тернопільської обл. - 2005) -  український поет. Автор збірок "Паговіння", "Калина", "Повнява", "Жага", "Життя", "Дорога", "Чорнозем", "Турбота" та ін.
Розгорнути
Народився Володимир Короленко
(1853, м.Житомир – 1921) — письменник, журналіст, публіцист і громадський діяч. Автор вторів «Сліпий музикант», «У поганому товаристві», «Сорочинська трагедія» та ін.
«Ні, не вихваляти треба терор, а застерігати від нього, звідки б він не виходив. І благо тій стороні, яка першою зуміє відокремитись від кривавого туману, й першою згадає, що мужність у відкритому бою може йти поряд із людяністю і великодушністю до переможеного… Історія нас розсудить…». (Володимир Короленко).
Розгорнути