chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві затримали Андрія Слюсарчука, відомого своєю феноменальною пам'яттю

15 листопада 2011 о 00:46

Міліція затримала у Києві відомого нейрохірурга Андрія Слюсарчука, який у червні 2009 року встановив світовий рекорд із запам'ятовування і відтворення надвеликого обсягу інформації.

Про це повідомила начальник прес-служби Міністерства внутрішніх справ Вікторія Кушнір.

За її словами, оскільки Слюсарчук не з'являвся на допити у кримінальній справі, порушеній за ст. 358 (підробка документів, печаток, штампів та бланків, збут, використання підроблених документів) Кримінального кодексу, міліція застосувала стосовно нього силовий привід для проведення подальших слідчих дій.

Кушнір розповіла, що міліція доставила Слюсарчука до Львова, тому що справу розслідує Головне управління МВС у Львівській області.

За інформацією львівського видання Експрес, яке проводило власне розслідування, проти Слюсарчука порушено ще одну кримінальну справу — за статтею «шахрайство».

Як повідомляє газета, професор Слюсарчук навчався в ПТУ, а не в медінститутах Росії та України, а також займався медичною практикою, не маючи професійної освіти.

Редакція з'ясувала, що у Вінницькому медінституті ніколи не вчився студент Андрій Слюсарчук. Тепер правоохоронці перевіряють, чи видавав Московський медуніверситет диплом Слюсарчуку, коли він ще був неповнолітнім.

Також повідомляється, що раніше Слюсарчук був на підписці про невиїзд за кримінальні справи. Першу кримінальну справу проти Слюсарчука було порушено в 1996 році. Тоді львівські слідчі інкримінували йому шахрайство, але ця справа, як й інші подібні, до суду так і не дійшла.

Нагадаємо, Андрій Слюсарчук неодноразово демонстрував неймовірні можливості власного мозку. Наприклад, він зумів за 7 секунд помножити в думці два 30-значних числа.

Також Слюсарчук відомий тим, що зміг запам'ятати рекордні 30 мільйонів знаків числа Пі, за що отримав прізвисько «Доктор Пі». За словами Слюсарчука, він вивчив напам'ять 20 000 книг і може по пам'яті прочитати будь-яку сторінку з будь-якої з цих книг.

23 червня 2009 року тодішній президент Віктор Ющенко привітав Слюсарчука зі встановленням світового рекорду із запам'ятовування і відтворення людиною надвеликого обсягу інформації.

У вересні 2011 року Слюсарчук отримав грошову премію від Президента України Віктора Януковича в розмірі 150 тисяч гривень за «наукові досягнення в галузі освіти» і цикл робіт Комплекс освітніх інформаційних технологій подання, запам'ятовування та обробки надвеликих об'єктів інформації в процесі навчання.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути