chrome firefox opera safari iexplorer

Рекорди Андрія Слюсарчука видалили з «Книги рекордів України»

21 листопада 2011 о 14:43
Керiвник «Книги рекордiв України» Iгор Пiдчибiй офiцiйно позбавив Професора Пі Андрія Слюсарчука його рекордів. Раніше в Інтернеті з'явилися новi сенсацiйнi подробицi журналiстського розслiдування: два вiдомi професори так званої «експертної комiсiї» визнали, що не лише не перевiряли здiбностей Слюсарчука, а й узагалi не бачили його «рекорду».

«Я в Інтернетi, на сайтi „Книги рекордiв“, знайшов протокол реєстрацiї цього рекорду. Там справдi є моє прiзвище. Але я офiцiйно заявляю, що не був на тому засiданнi, на тому „експериментi“. I нiякi протоколи не пiдписував. Крiм того, моє прiзвище в протоколi спотворено. Там написано БазЕлевич, а моє прiзвище -  БазИлевич. Якби пiдписував якийсь протокол, то, повiрте, я цю помилку виправив би», — заявив Роман Базилевич, доктор технiчних наук, професор.

Ще один науковець, чиє прiзвище також фiгурує у протоколi фiксацiї рекорду, заперечив свою присутнiсть на «експериментi», який назвали "Рекорд у категорiї «Людина, унiкальнi можливостi».

«Мене запрошували до цiєї комiсiї, i я мав там бути. Але саме на тiй подiї не був, бо мав особистi невiдкладнi справи. Хоча потiм в Інтернетi прочитав, що я нiбито був присутнiй», — повідомив Петро Каленюк, доктор фiзико-математичних наук, професор.

Нагадаємо, 4 листопада Слюсарчук був затриманий у Києві співробітниками спецзагону «Беркут» за звинуваченням у шахрайстві і відразу після цього переправлений у його рідне місто Львів.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути