chrome firefox opera safari iexplorer

Фотоконкурс «Жива давнина» виходить на фінішну пряму

01 листопада 2011 о 14:30

У Одесі продовжується прийом робіт на Всеукраїнський фотоконкурс «Жива давнина», мета якого — привернути увагу суспільства до пам'яток історії, культури і архітектури в Україні.

Організатори конкурсу — Управління охорони об’єктів культурної спадщини Одеської обласної державної адміністрації, інформаційне агентство «Вікна-Одеса» та комунальне підприємство «Фортеця». Участь у конкурсі беруть усі бажаючі — як професійні фотографи, так і аматори.

Для участі у фотоконкурсі вже відібрано 146 робіт від 41 автора. Про це повідомив на прес-конференції один із організаторів конкурсу, фотожурналіст, директор інформагентства «Вiкна-Одеса» Євген Волокін.

За його словами, більше фотографій були надіслані авторами з Києва та Одеси, причому близько 30% цих робіт представлено професійними фотохудожниками, решта – аматорами. «Те, що цей конкурс привернув увагу звичайних людей — це великий плюс», — вважає Є. Волокін.

Він також розповів, що організатори конкурсу «забракували» близько 300 робіт. Це пов'язано з тим, що автори не дотрималися заявлених умов. Так, однією з умов конкурсу було те, що на фотографіях мали бути зображені замки, фортеці чи палаци, розташовані на території України. На частині ж присланих фото виявилися об'єкти, що знаходяться поза межами нашої країни. На інших були зображені церкви, садиби, дерев'яні будиночки. А кілька осіб прислали взагалі не свої роботи.

Євген Волокін також нагадав, що фотографії на конкурс прийматимуться до 15 листопада, а підведення підсумків і оголошення переможців відбудеться 21 листопада (причому журі оцінюватиме не роботу творців тої чи іншої пам'ятки, а насамперед майстерність фотографа, який доніс враження про цю пам’ятку).

Також працюватимуть дві виставки, на яких будуть представлені 40 кращих робіт, надісланих на конкурс. Одна експозиція відкриється в день оголошення результатів в Одеській галереї «Уніон», друга — 26 листопада — в Аккерманській фортеці.

Нагадаємо, на переможців конкурсу «Жива давнина» чекають призи: за перше місце — 3 тис. грн., за друге — 2 тис., за третє — 1 тис. грн. Спеціальний приз — від Фонду Миколи Томенка «Рідна країна». Також до конкурсу виявили зацікавленість фірма «Merx» та Інститут археології Академії наук України. Вони нададуть свої відзнаки.

Детальніше про умови конкурсу дивіться тут.

А конкурсні роботи можна переглянути тут.

«Рідна країна»

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути