chrome firefox opera safari iexplorer

Попов офіційно відкрив книгарню «Сяйво книги»

09 листопада 2011 о 16:14

Голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов сьогодні відкрив оновлену та переобладнану муніципальну книгарню «Сяйво книги». Про це повідомляє Офіційний веб-портал Київської міської влади.

За словами голови КМДА, у муніципальному магазині буде представлено україномовну літературу та книжки українських авторів.

Також він зазначив, що книгарня «Сяйво книги» встановила прямі договори із вітчизняними і закордонними видавництвами, які дозволять запропонувати киянам літературу за нижчими цінами.

Відтепер кияни мають можливість придбати у книгарні «Сяйво книги» книжки, написані 24 мовами. Зокрема, О. Попов зазначив, що книгарня осучаснена новітніми технологіями. Читачі зможуть замовити друк необхідної їм книги з каталогу Espresso Book Machine (EBM), що налічує понад 3 мільйони видань 24 мовами світу.

Голова КМДА підкреслив, що машина стане у пригоді студентам та науковцям, оскільки в її пам’яті знаходяться книги, які не перевидавались протягом багатьох років.

За словами Олександра Попова, такі технології використовують лічені країни світу. Фірма-виробник надала її Києву для безкоштовного використання у презентаційному режимі. За умови попиту, місто придбає EBM.

Також голова КМДА повідомив, що українські письменники увійдуть до Опікунської ради книгарні «Сяйво книги». «Ми запросили усіх письменників, яким не байдужа доля української книжки, стати членами Опікунської ради книгарні», – зазначив він.

Олександр Попов із жалем констатував, що за двадцять років Київ втратив понад 80 книжкових крамниць, та зазначив, що наразі міська адміністрація розглядає можливість створення мережі муніципальних книжкових магазинів.

«Рідна країна»

 

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути