chrome firefox opera safari iexplorer

Радіо «Мелодія» остаточно припинило існування

18 листопада 2011 о 15:00

Радіомережа «Мелодія» остаточно припинила своє існування. Остання частота «Мелодії» в Старобільську перейшла до мережі «Стильного радіо «Перець ФМ»», повідомляє Телекритика.

Зміну позивного та програмної концепції в ліцензії АТ «Онікс» (екс-«Мелодія») внесла Національна рада з питань телебачення і радіомовлення 16 листопада, задовольнивши відповідну заяву компанії.

Нагадаємо, що 19 жовтня Нацрада переоформила ліцензію АТ «Онікс» на мовлення в 21 населеному пункті в 14 областях України, змінивши програмну концепцію і позивний радіомережі «Мелодія» на «Перець ФМ». Рішення про об'єднання мереж прийняли в компанії після того, як «Мелодія» втратила свої 15 основних частот.

«Стильне радіо «Перець ФМ»», як і «Мелодія», входить до Першої української радіогрупи. Мережа до цього охоплювала 29 населених пунктів.

Унаслідок переоформлення ліцензій «Мелодії», «Перець ФМ» тепер є одночасно на двох частотах у дев'яти населених пунктах — Запоріжжі, Кіровограді, Чернігові, Кривому Розі, Краматорську, Первомайську, Дубровиці, Карлівці, Зарічному. А це суперечить законодавству.

На відповідне запитання «Телекритики» на брифінгу, голова Нацради Володимир Манжосов запевнив, що Перша українська радіогрупа переоформить ліцензії «Перець ФМ» у цих містах. «Звичайно, в будь-якому населеному пункті не буде двох «Перець-ФМ». Але ми пішли на переоформлення, тому що в «Онікса» була єдина ліцензія на 21 місто, ми не могли з неї вирізати кілька і сказати, що на них не переоформлюємо. Зараз вони подають документи до Національної ради про внесення змін до тих ліцензій, які в них є в тих містах. У них є ще кілька брендів радіо», — сказав він.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути