chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві одна з найдорожчих оренд торгівельних приміщень в Європі

24 листопада 2011 о 10:57

Київ займає 20 місце в регіоні ЕМЕА за рівнем орендних ставок на торгівельні площі на основних торгових вулицях і 23 місце — у торгових центрах.

Лондон як і раніше займає позицію надорожчого міста Європи за показником ставки оренди приміщень на головних торгових вулицях, повідомили Корреспондент.biz у компанії Colliers International. За результатами третього кварталу 2011 року у Лондоні зафіксована ставка оренди $ 15 743/кв. м/рік. За ним ідуть Париж ($ 14 131/кв. м/рік), Цюрих ($ 10 976/кв. м/рік), Мілан ($ 10 009/кв. м/рік) і Женева ($ 8 686/кв. м/рік) .

Міжнародна консалтингова компанія Colliers International підготувала огляд ставок оренди і ставок капіталізації у торгових центрах і на основних торгових вулицях у найбільших містах регіону EMEA-Європи, Близького Сходу та Африки. Всього у дослідженні було розглянуто 52 міста у 35 країнах регіону.

Враховуючи досить стабільний стан ставок протягом поточного року, Київ ($ 3 600/кв. м/рік) розмістився на 20 сходинці рейтингу.

За ставкою оренди на приміщення у торгових центрах Київ займає 23 місце із показником $ 1 560/кв. м/рік. Перші рядки у даному рейтингу займають Лондон, Дублін, Бірмінгем, Франкфурт і Манчестер.

«Протягом першої половини 2011 року на ринку спостерігався підвищений попит на якісні торгові приміщення, що призвело до незначного зростання орендних ставок, як у торгівельних центрах, так і на головних торгових вулицях столиці, — зазначає Наталя Кравець, директор департаменту торгівельної нерухомості Colliers International в Україні — Друга половина характеризується помірним попитом з боку ритейлерів і стабілізацією орендних ставок».

Як повідомлялося раніше, у третьому кварталі нова пропозиція офісних приміщень класу А і В склала близько 50 тис. кв. м.

16 квітня

Інші дати
Феодосій Федченко
1911 –  український метролог, фізик-експериментатор. Створив найточніший маятниковий годинник – астрономічний годинник Федченка (АГФ), яким оснащено більшість обсерваторій, станцій метро і телецентрів країн колишнього СРСР.
Розгорнути
Народився Борис Возницький
(1926, с. Ульбарів Рівненської обл. - 2012) - український мистецтвознавець, академік Української академії мистецтв, Герой України, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка, заслужений працівник культури України та Польщі, президент Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв (ІСОМ), доктор honoris causa.
Розгорнути
Народилася Христина Алчевська (Журавльова)
(1841, м.Борзна Чернігівська область – 1920) - український педагог, організатор народної освіти, популяризатор української мови, народної пісні, творчості Тараса Шевченка. У своїй садибі у Харкові у 1899 році встановила перший у світі пам»ятник Тарасу Шевченку.
«Людина, яка в час масової безграмотності, працю задля просвіти народу зробила девізом свого життя і залишилася вірною тому девізові”. (Микола Сумцов про Христину Алчевську)
Розгорнути