chrome firefox opera safari iexplorer

Хрещатик увійшов до двадцятки найдорожчих вулиць Європи

21 червня 2011 о 11:33

Центральна вулиця української столиці - Хрещатик, визнана однією з найдорожчих вулиць Європи. За квадратний метр на головному проспекті Києва треба викласти 3600 доларів на рік.

Основним критерієм оцінки дорожнечі, за рейтингом, складеним компанією Colliers International, стали орендні ставки на торговельні приміщення. Очолює ТОП-20 лондонська Олд Бонд Стріт, де в рік за квадратний метр потрібно заплатити 10351 дол. Замикає — празька вулиця На Прикопі з вартістю оренди «квадрата» в рік 3384 дол., пише Комсомольська правда в Україні.

Головна вулиця України — Хрещатик — посіла 17-у позицію, обігнавши Санкт-Петербург і Копенгаген за орендними ставками, які склали 3600 за «квадрат» на рік.

На думку фахівців компанії, Хрещатик не є пріоритетною вулицею для розвитку брендів високої моди, але дуже привабливий для відкриття магазинів.

Набір брендових магазинів, що склався на Хрещатику за останні 3-4 роки, а також насичений пішохідний трафік роблять вулицю привабливою як для рітейлерів, так і для покупців, — пояснила Наталія Кравець, директор департаменту торговельної нерухомості Colliers International (Україна).

Нагадаємо, що найдорожчою вулицею у світі є П'ята авеню в Нью-Йорку. Сьогодні річна ставка оренди одного квадратного метра на цій вулиці складе біля 26000 дол. за рік.