chrome firefox opera safari iexplorer

У тернопільській лікарні запровадили електронну реєстратуру

14 листопада 2011 о 10:31

У Тернополі в комунальній поліклініці №1 запроваджено електронну реєстратуру.

Як передає кореспондент УНІАН, під час її презентації начальник міського управління охорони здоров’я Ростислав ЛЕВЧУК повідомив, що це перша в Україні система електронної реєстрації, запроваджена в комунальній лікарні.

«Такі системи є у приватних клініках у Києві, зараз планують її запровадити у державних медзакладах Москви. Пілотний проект, який ми сьогодні запускаємо в Тернополі, – перший в Україні серед комунальних лікарень», – запевнив Р.ЛЕВЧУК.

За даними заступника міського голови з гуманітарних питань Леоніда БИЦЮРИ, дана електронна система дасть можливість уникнути черг в поліклініці, а також впорядкувати роботу лікарів.

«Окрім цього, ми уже вдосконалили документообіг. Адже якщо в поліклініці до запровадження системи було 90 тис. особових карточок пацієнтів, то тепер є лише 50 тис. облікових записів. Бо виявилося, що частина карток – це були «мертві душі», ще частина – «дублери», тобто на одну людину було кілька карток», – розповів Л.БИЦЮРА.

За даними представників компанії Web Advancers, яка розробила систему, тепер мешканці Центру, який обслуговує поліклініка №1, зможуть записатися на прийом до лікаря на конкретну годину за допомогою Інтернету. Старші люди, у яких немає Інтернету, зможуть зробити те саме, зателефонувавши в реєстратуру, їхні дані тоді в електронну систему введуть реєстратори.

«На сайті люди можуть побачити, які лікарі сьогодні працюють, з якої по яку годину, скількох людей вони сьогодні зможуть прийняти і чи ще є вільні години. Після реєстрації пацієнтів вся інформація стікається д завідуючого та лікаря», – розповів Р.ЛЕВЧУК.

У перспективі передбачено комп’ютерами забезпечити кабінет кожного дільничного, щоб він бачив, на які години до нього записалися на прийом люди, і міг планувати свою роботу.

Вартість пілотного проекту, за даними керівника компанії Web Advancers Бориса ТАТАРНЮКА, склала 100 тис. грн. і була профінансована компанією.

«Ми взяли ці видатки на себе, щоб показати, що таку систему можна запустити і вона працює. У подальшому розраховуємо на підтримку міської ради щодо впровадження електронної реєстрації у всіх лікарнях міста», – сказав Б.ТАТАРНЮК.

Б.ЛЕВЧУК зазначив, що кошти на реалізацію цього проекту буде закладено в бюджеті міста на 2012 рік. При цьому обумовив, що до фінансування цього проекту заплановано залучити і кошти грантодавців, відтак конкретної суми, яка буде виділена з бюджету, не назвав. Він лише повідомив, що розробка і впровадження системи електронної реєстрації та документообігу для однієї лікарні обійдеться орієнтовно у 800 тис. грн. Всього у Тернополі три лікарні.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути