chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні вкрай тривожні показники смертності

05 листопада 2011 о 09:25

Про це в інтерв'ю повідомила голова Комітету ВР з питань охорони здоров'я Тетяна Бахтєєва у ході III Міжнародної конференції з благодійності на тему: «Хто допоможе медицині одужати: пошук рецепту» в Києві.

За її словами, смертність населення в Україні становить 15,2, а в країнах – членах ЄС 6,7 на 1000 населення.

«Наші люди живуть на 10 років менше, ніж жителі Європейського Союзу і багатьох країн СНД. Україна посідає 150-е місце серед 223-х країн світу за показником середньої тривалості життя. Середня очікувана тривалість життя в Україні становить 69 років, у країнах ЄС – 74 роки, а в країнах СНД: у Грузії – 76,7, Молдові – 70,8, Білорусі – 70,63, Узбекистані – 71,9 тощо. При цьому середня очікувана тривалість здорового життя в Україні дорівнює 59,2 року, а в країнах Євросоюзу – 67 рокам», — сказала Т.БАХТЄЄВА.

Вона повідомила, що у нашій країні дуже високі показники дитячої і чоловічої смертності. «Рівень дитячої смертності у 2,5 разу перевищує європейські показники... Смертність чоловіків працездатного віку перевищує аналогічний показник навіть у країнах, де валовий національний продукт у 4–6 разів нижче, ніж у нашій країні», — підкреслила Т.БАХТЄЄВА.

Народний депутат наголосила, що в Україні — один з найвищих у світі показник смертності від серцево-судинних захворювань: 64% у структурі загальної смертності, а це близько 500 тисяч чоловік на рік.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути