chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні — один з найвищих показників смертності у світі

16 січня 2013 о 15:06

В десятці держав з найвищою смертністю населення Україна стала восьмою. Про це йдеться в спеціальній доповіді Центрального розвідувального управління США під назвою «Міжнародна книга фактів», копію якої має в своєму розпорядженні «Голос.UA».

Згідно з офіційною інформацією, основним критерієм для розрахунків є кількість смертних випадків, викликаних загальною бідністю, криміногенною ситуацією і поганою якістю медичного обслуговування. За даними ЦРУ, кількість смертей на 1000 населення в Україні становить 15 осіб.

З європейських держав в «чорній десятці» опинилася лише Болгарія (14 осіб на 1000 населення). Решта всіх країн списку представлена африканськими державами і Афганістаном. Лідирує за вищепереліченими показниками ЮАР (17 осіб на 1000 населення).

За словами експертів, на загальні показники також впливає смертність громадян у віці від 65 років і летальні результати в результаті нещасних випадків. Головною рекомендацією авторів доповіді для учасників рейтингу є зміна демографічній стратегії.

Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути