chrome firefox opera safari iexplorer

Збір підписів проти себе

29 листопада 2011 о 09:17

На днях писав про популізм ВО “Свобода”, але для чесності треба згадати й про інших. На даний час найбільше мене дратує обман з підписами про відставку Януковича. Збирають їх паралельно аж дві партії – Фронт Змін і Батьківщина. Якщо від поведінки останніх дивуватись нічого, то ФЗ робить чергову помилку. Не можна горланити на всі боки про те, що ми найкращі, найчесніші, найпрофесійніші, а самим займатись відвертим обманом.

Шкода розчаровувати людей, але мушу вам повідомити – мільйони ваших підписів насправді є макулатурою. Фронтовики самі говорять, що це просто “листівка”, яка покликана змусити владу замислитися над своєю поведінкою і піти в демократичну Європу.

Цікаво, невже ще є хтось, хто вірить ніби владі цікаво що про неї думають? Хіба останній рік не довів, що їм начхати на мітинги, протести, підписи і все таке. З таким же успіхом я можу завтра вийти на вулиці збирати підписи за мир в усьому світі,хоча зрозуміла абсурдність такого вчинку. Батьківщина теж розуміє безглуздість цієї акції. Наприклад, Турчинов на днях заявив, що “повноцінний референдум на цю тему провести не можна”.

Оскільки соцопитування свідчать, що 80% українців ніколи не читали Конституції, то їм не відомо,що ст...108 передбачає,що повноваження Президента України припиняються достроково у разі: відставки; неможливості виконувати свої повноваження за станом здоров'я; усунення з поста в порядку імпічменту і смерті.

Як бачимо, референдуму і всіляких зборів підписів тут нема. А якби й був, то за всю історію України ще нікому не вдавалося виконати жорсткі вимоги для призначення референдуму. Його, до речі, призначає Президент. Сумнівно, що він проти себе ініціював би референдум.

Є ще імпічмент, але потрібні 2/3 голосів у Верховній Раді, докази злочину чи державної зради Януковича, висновок спеціальної тимчасової слідчої комісії та Конституційного Суду України. Всі ці структури під контролем ПР, тому марно сподіватись.

Але уявімо собі на мить, що його таки усунули. Згідно ст...112 КУ виконання обов'язків Президента на період до обрання і вступу на пост нового покладається на Прем'єр-міністра, тобто М.Азарова. А він вже точно посприяв би перемозі потрібного кандидата.

Але ваші підписи не пропадуть, ні. Вони, скоріш за все, знайдуть своє застосування після продажу їх фірмам, які займаються збором підписів для реєстрації партій. Тому не дивуйтесь, якщо 200-та зареєстрована партія буде мати ваші автографи у свою підтримку.

На прохання пояснити логіку такої акції представники партії Яценюка на всі свої помилки знаходять виправдання, а дехто радить на свою подивитись. Пані та панове, я дуже добре бачу свою з усіма її недоліками, але я в ній не займаю керівних посад аби моя думка цікавила керівництво. Тому вони це вони, а я це я. Може це не патріотично по відношенню до партії, але принаймні сміливо та чесно. У всіх є помилки і прорахунки, але мало-хто здатний їх визнавати.

Хочеться спитати у цих партій: думаєте люди скажуть вам дякую за обман? Захочуть й далі вірити вашій партії знаючи, що вона їх використала заради піару в ЗМІ? Серед тих, хто у 2012 не прийде на дільниці будуть і ті, хто розчарується в політиках саме через ці акції. Не знаю, як їм, але мені було б паскудно на душі, якби я знав, що через мене чи мою партію люди наплюють на чи не єдиний механізм впливу на майбутнє України.

Мораль має бути всюди, а в політиці особливо. Поки я її не бачу ніде. В Українській політиці забагато імітаторів і мені дуже шкода, що наш багатостраждальний народ досі віддає перевагу тим, хто гарно обіцяє.

Іван Лендєл

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути