chrome firefox opera safari iexplorer

Apple нагородила українця престижною премією за іграшку

15 грудня 2011 о 11:18

Українець Максим Гринів отримав престижну премію від Apple за гру «Contre Jour» в номінації «iPad Game of the Year».

У розробці гра була впродовж 7 місяців, ще 2 місяці тривала підготовка до випуску. Реліз гри забезпечила компанія Chillingo. Старт гри відбувся 24 серпня.

Зазначається, що ця гра вже раніше отримала чимало нагород, зокрема номінувалася на E3 в категорії Game Critics Awards.

У грі користувачеві пропонують управляти істотою, схожою на кулю-міхур, яка має долати перешкоди і збирати предмети, що додають ті чи інші можливості і навички для проходження рівнів. Усього в грі — 60 рівнів різної складності.

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути