chrome firefox opera safari iexplorer

Брати Капранови готують історію України в картинках

24 грудня 2011 о 15:37

Письменники брати Віталій та Дмитро Капранови працюють над художньою історією України в картинках для дорослих.

«Історія України — суцільний набір фактів. З величезними темними дірами. І немає головного — стержня. Робота істориків — факти, робота письменників — стрижень. От саме це ми й хочемо зробити — знайти стрижень і з'єднати факти в одну струнку лінію. Адже просто так нічого ж не відбувається», — розказали брати Капранови.

Малюнки до книжки намалює лідер гурту «От Вінта» Юрій Журавель.

«Зараз працюємо над чернеткою. Відкрили для себе, що наслідком збройної боротьби УПА було не тільки недопущення голодомору 1947-го року, а й те, що Україна стала членом ООН. Й саме завдяки цьому 1991-го незалежність нам легко далась. У Грузії наприклад, у футбол не дозволяли грати, а Україна вже була суб'єктом міжнародного права. Стрижнем книжки стане мапа сучасної України, на яку накладатимуться землі, які долучались й відходили у різні періоди. Ще будуть картинки-комікси головних героїв. Найцікавіша книжка — з картинками, це ми з дитинства знаємо», — розказали письменники.

Назви у книги доки немає.

«Назвати „Історією України“ буде дуже пафосно, можуть неправильно сприйняти. Це не зовсім історія України, скоріше її художня версія. Назва — це найскладніше, бо саме вона продає книгу», — додали автори.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути