chrome firefox opera safari iexplorer

Через 50 років українців залишиться 8 мільйонів

22 грудня 2011 о 09:02

За 50 років українців може залишитися 8-12 мільйонів. Таку думку під час комітетських слухань висловила голова Комітету з питань охорони здоров'яТетяна Бахтеєва, повідомляє УНН.

Бахтеєва констатувала, що Україна скочується до демографічної прірви.

«Якщо у 1970 році жителі України та країн Європи у середньому жили близько 70 років, то сьогодні наші люди живуть на 10 років менше, ніж жителі Європейського Союзу. Україна посідає 150 місце серед 223 країн світу за показником середньої тривалості життя», — додала вона.

«Водночас за останні 15 років населення скоротилося майже на 6,5 мільйонів людей, що дорівнює кількості населення таких кран як Грузія, Данія, Швеція, Фінляндія, Норвегія. За прогнозом, в Україні за 10 років буде проживати 36-38 мільйонів людей. Якщо така динаміка буде зберігатися, то за 50 років в Україні буде проживати 8-12 мільйонів», — зауважила Бахтеєва.

Депутат також підкреслила, що аналіз демографічної ситуації в Україні свідчить про те, що, на відміну від більшості європейських країн, населенню України «не загрожує глибока старість».

Нагадаємо, раніше Бахтеєва підкреслила, що сьогодні Україна щороку втрачає понад 700 тис. своїх громадян.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути