chrome firefox opera safari iexplorer

«Гогольфест-2012» підтримає Попов

08 грудня 2011 о 13:14

Сьогодні о 18.00, у Національному музеї мистецтв імені Богдана і варвари Ханенків відбудеться презентація міжнародного мультимедійного фестивалю сучасного мистецтва «Гогольфест».

Рішення підтримати проведення фестивалю у 2012 році, з організацією якого у засновників заходу виникли певні труднощі, прийняв голова КМДА Олександр Попов, повідомляє сайт Київської влади.

«Київ – столиця європейської держави. Статус столиці визначають не лише кількість мешканців, якість доріг, а й рівень культурного життя. Нашому місту необхідний такий фестиваль, який би впізнавали у світі, який відкривав би Україну як для самих українців, так і для світової спільноти. Саме тому цього року ми вирішили підтримати проведення наступного «Гогольфесту», аби він став однією з головних культурних подій міста. Крім того, «Гогольфест» – це фестиваль для активної і творчої київської молоді, яка заслуговує на те, щоб мати власний культурний захід», – підкреслив Олександр Попов.

Напередодні презентації «Гогольфесту-2012» президент фестивалю Владислав Троїцький висловив вдячність за проявлену ініціативу міської влади у вирішенні цього питання.

«Минулого року, на жаль, події склалися таким чином, що проведення «Гогольфесту» стало абсолютно неможливим. У нас не було для цього ані фінансів, ані приміщення. На щастя, цього року міська адміністрація проявила ініціативу у проведенні фестивалю, і спільно ми вирішили зробити «Гогольфест» однією з головних іміджевих подій Києва. Сподіваємося, що наше партнерство з КМДА буде плідним», – зауважив Владислав Троїцький.

Він також додав, що цей фестиваль є місцем, де молоді люди мають змогу долучитися до мистецтва, проявити себе, тим самим здійснивши вагомий вклад у культуру рідного міста.

Нагадаємо, «Гогольфест» був заснований у 2007 році за ініціативи режисера та керівника Центру сучасного мистецтва «Дах» Владислава Троїцького.