chrome firefox opera safari iexplorer

На Волині у змаганнях богатирів переміг 62-річний спортсмен із Львівщини

23 грудня 2011 о 16:06

Відкритий Абсолютний кубок WPA Ковеля та Волинської області відбувся в місті залізничників. Перемогу виборов 62-річний богатир. Про це повідомили у Ковельській міськраді.

Дійство відбулося у Ковельській комплексній дитячо-юнацькій спортивній школі імені Євгена Кондратовича.

Змагалися з жиму штанги лежачи та популярного народного жиму серед чоловіків та жінок.

До змагань долучились майже 80 атлетів не лише з Волині, а й з шести інших областей України.

Львівщину представляли атлети зі Львова та Червонограда, Рівненську область – мешканці Кузнецовська, Івано-Франківську область – спортсмени з обласного центру та містечка Яблунів.

Серед учасників змагань було 28 ковельчан.

У відкритому Кубку взяли участь не лише спортсмени із західної України – були тут і кияни, чернігівці та вінничани.

Обслуговували Кубок рефері Волині, які входять до десятки ведучих рефері WPA Україна.

Зокрема, це рефері WPA Україна національної категорії: Сергій Верещак з Луцька та Володимир Мигас – Нововолинськ, рефері 1-ї категорії лучанка Оксана Лясковецька, та рефері WPA Україна 2-ї категорії з обласного центру Ілля Касьянов.

Не обійшлось і без спортивних казусів, зокрема нарікань на суддівство. Не всі спортсмени були задоволені вироком суддів. У тому числі, на результат виступу одного із провідних спортсменів України Сергія Брагіна подали протест на рішення рефері.

Колегія рефері переглянула два відеозаписи і вирішила зарахувати третю спробу Сергія Брагіна. Так, Сергію вдалось не лише не залишити змагання з нульовою оцінкою, але й стати переможцем у своїй віковій категорії.

Вразив своїм результатом майстер спорту міжнародного класу Валерій Тернов. Із третьої спроби йому вдалось впоратись із вагою 207,5 кілограма.

Результатами порадували чоловіки, яким на момент проведення змагань було більше 40 років, – вікова категорія «Мастерс».

Так, вже не вперше у змаганнях взяв участь Валерій Колядюк із Червонограда Львівської області. У свої 62 роки Валерій дуже легко впорався із штангою вагою у 150 кілограмів.

Переможці отримали грошові та цінні призи від організаторів змагань.

Зважаючи на те, що змагання були абсолютними та переможці у своїх вікових категоріях визначались за формулами Шварца та Малоуна, а також згідно з віковими показниками до цих формул, головний приз від Ковельського міського голови Олега Кіндера отримав найстарший учасник змагань – Валерій Колядюк із Червонограда.

Джерело: ZIK
Розділи: Здорова Спорт в Україні

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути