chrome firefox opera safari iexplorer

Парк імені Франка увійшов до сімки найкращих за версією Auroralia Award

13 грудня 2011 о 14:59

Львівський парк імені Івана Франка увійшов до сімки найкращих на міжнародному конкурсі по зовнішньому освітленню Auroralia Award. Про це повідомила директор ЛКП «Львівсвітло» Марина Строєва.

За її словами, львівський парк потрапив до сімки найкращих із 23 фіналістів. Участь у конкурсі брали такі країни як Франція, Бельгія, Нідерланди, США, Португалія та інші. Марина Строєва розповіла, що парки оцінювали за трьома критеріями: технічною, економічною і візуальною.

Нагадаємо, парк імені Івана Франка (розташований навпроти будівлі університету ім. І. Франка) – найстаріший парк Львова і України, один із найдавніших муніципальних парків Європи. У 2009 році було проведено реконструкцію парку. Саме тоді замінили ліхтарі, на що витратили з бюджету міста 330 тис. грн.

Довідка

Auroralia Award – міжнародна премія заснована у 2009 році асоціацією LUCI. Мета – об’єднати муніципальну владу, світлотехнічні компанії та організації, які займаються освітленням і світлодизайном. Асоціація LUCI об’єднує 60 міст на 4 континентах.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути