chrome firefox opera safari iexplorer

Рада відправила українців воювати в Конго

22 грудня 2011 о 20:29

Верховна Рада ухвалила законопроект президента Віктора Януковича про направлення українського миротворчого контингенту до Демократичної Республіки Конго.

За проект закону №9604 проголосували 247 депутатів парламентської більшості.

Виступаючи з трибуни парламенту, голова Комітету з питань національної безпеки і оборони Анатолій Гриценко нагадав, що комітет рекомендував відхилити цей законопроект.

Як повідомлялося, раніше А.Гриценко заявляв, що операція в Конго не є класичною миротворчою акцією — йдеться фактично про участь у бойових діях.

«Передбачається використання бойових ударних вертольотів Мі-24 для вогневої підтримки з повітря. Про це сказано в пояснювальній записці президента», — повідомив А.Гриценко.

Нагадаємо, президент України Віктор Янукович 19 грудня вніс до Верховної Ради законопроект про направлення в Конго до 200 українських миротворців. При цьому в супровідних документах йдеться про напружену ситуацію з безпекою в країні.

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути