chrome firefox opera safari iexplorer

Ще троє людей заразились сказом: Києвом шириться епідемія

22 грудня 2011 о 13:28

21 грудня у Києві були зафіксовані ще три випадки зараження людей сказом.

Про це пише «Комсомольська правда».

Після цього столичні ветеринари ходять по домівках і роблять щеплення котам і собакам.

«Якщо люди приведуть нам дворнягу – ми і їй щеплення зробимо. Відловлювати собак у наші обов'язки не входить. Тому ми в основному по дворах і квартирам ходимо – домашніх тварин вакцинуємо», — пояснила провідний лікар-епізоолог Державної ветеринарної і фітосанітарної служби Ольга Провалова.

За три дні рейду тільки в Подільському районі лікарі прищепили більше 300 чотириногих.

Під пильною увагою ветслужб потрапили ще й сусідні Шевченківський і Дніпровський райони.

«Колеги, які зараз працюють у Дніпровському й Шевченківському районах, розповіли, що в них ще два випадки сказу виявили», — сказала Ольга Провалова.

Цю інформацію частково підтвердили в Київському центрі ідентифікації тварин.

«До нас також дійшла інформація, що в Дніпровському районі виявили випадок сказу. Собака нейтралізований, але офіційного підтвердження того, яке нього було захворювання, поки немає. А щодо другого випадку – у нас поки немає інформації», — сказали в прес-службі Центру.

Водночас у клінічній лікарні №4 виданню розповіли, що в Пущі-Водиці домашній кіт накинувся на господаря і покусав його. Потерпілий у клініці, тварину приспали.

Як відомо, у травмпункті Київського антирабічного центру роблять щеплення від сказу. Телефон закладу 249-78-84.

Консультація із приводу вакцинації тварин можна отримати за телефоном 332-12-34. 

Як відомо, 16 грудня Державна ветеринарна і фітосанітарна служба оголосила карантин зі сказу в Подільському районі після того, як 15 грудня киянку покусав скажений пес. Території прилеглих до Подільського району – Шевченківського, Оболонського і Святошинського районів визнані зоною загрози.

27 липня

Інші дати
Володимир Воробйов
1876 – професор анатомії, член АН УРСР. Засновник школи функціональної динамічної анатомії. Створив у Харкові перший у світі «Музей становлення людини». Автор «Атласу анатомії людини» в 5 т.
Розгорнути
Володимир Маковський
1870 – український учений у галузі турбінобудування. Засновник вітчизняної наукової школи газотурбобудування.
Розгорнути
Народився Іван Гнатюк
(1929, с. Дзвинячі Тернопільської обл. - 2005) -  український поет. Автор збірок "Паговіння", "Калина", "Повнява", "Жага", "Життя", "Дорога", "Чорнозем", "Турбота" та ін.
Розгорнути
Народився Володимир Короленко
(1853, м.Житомир – 1921) — письменник, журналіст, публіцист і громадський діяч. Автор вторів «Сліпий музикант», «У поганому товаристві», «Сорочинська трагедія» та ін.
«Ні, не вихваляти треба терор, а застерігати від нього, звідки б він не виходив. І благо тій стороні, яка першою зуміє відокремитись від кривавого туману, й першою згадає, що мужність у відкритому бою може йти поряд із людяністю і великодушністю до переможеного… Історія нас розсудить…». (Володимир Короленко).
Розгорнути