chrome firefox opera safari iexplorer

Столиця отримала ще одну станцію метро

27 грудня 2011 о 12:31

Сьогодні, 27 грудня, прем'єр-міністр України Микола Азаров відкрив станцію київського метрополітену Виставковий центр вартістю 750 грн. млн.

Глава уряду відзначив, що Виставковий центр — це четверта станція метро, ​​побудована за півтора року. Наступного року, за словами прем'єра, планується відкрити ще дві станції — Іподром і Теремки.

У свою чергу, глава Метробуду Володимир Петренко повідомив, що на будівництво станції Виставковий центр витратили 750 млн. грн..., при цьому було зекономлено 160 млн. від початкової кошторису.

Нагадаємо, що 16 грудня Азаров повідомляв, що «в майбутньому планується продовжити лінію метро до Одеської площі і дійти до району Теремки».

Раніше повідомлялося, що у зв'язку з сьогоднішнім відкриттям станції метро Виставковий центр у схему роботи наземного громадського транспорту Голосіївського району столиці внесли зміни.

16 квітня

Інші дати
Феодосій Федченко
1911 –  український метролог, фізик-експериментатор. Створив найточніший маятниковий годинник – астрономічний годинник Федченка (АГФ), яким оснащено більшість обсерваторій, станцій метро і телецентрів країн колишнього СРСР.
Розгорнути
Народився Борис Возницький
(1926, с. Ульбарів Рівненської обл. - 2012) - український мистецтвознавець, академік Української академії мистецтв, Герой України, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка, заслужений працівник культури України та Польщі, президент Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв (ІСОМ), доктор honoris causa.
Розгорнути
Народилася Христина Алчевська (Журавльова)
(1841, м.Борзна Чернігівська область – 1920) - український педагог, організатор народної освіти, популяризатор української мови, народної пісні, творчості Тараса Шевченка. У своїй садибі у Харкові у 1899 році встановила перший у світі пам»ятник Тарасу Шевченку.
«Людина, яка в час масової безграмотності, працю задля просвіти народу зробила девізом свого життя і залишилася вірною тому девізові”. (Микола Сумцов про Христину Алчевську)
Розгорнути