chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві презентують нові книги про В’ячеслава Чорновола

06 грудня 2011 о 12:28

Видавництва «Смолоскип» та «Джура» запрошують на презентацію книги Василя Деревінського «В’ЯЧЕСЛАВ ЧОРНОВІЛ. Нарис портрета політика», а також сьомого тому 10-ти томника «Творів В’ячеслава Чорновола».

Презентація книг відбудеться 20 грудня о 18.30 у Київському міському будинку вчителя (вул. Володимирська, 57). Вхід вільний. 

Робота В. Деревінського є першою науковою працею, в якій детально та об’єктивно досліджується життєвий шлях відомої й неординарної постаті, громадського та політичного діяча, журналіста В’ячеслава Чорновола.

Книга уже була презентовано у Львові у рамках Форуму видавців, у Миколаєві, у Херсоні, у Тернополі та у Черкасах, де отримала схвальні відгуки від науковців, письменників, друзів, родичів та соратників В’ячеслава Чорновола, а також привернула увагу громадськості.

Монографія охоплює важливі моменти життя політика від часу його вступу на шлях політичної діяльності, написання перших творів, поява яких сколихнула світову громадськість, перебування в ув'язнення і заслання, боротьби за незалежність, демократію і реформи – практично до трагічної загибелі (чи вбивства) політика.

Не залишено поза увагою роботу В. Чорновола зі створення та видання позацензурного журналу «Український вісник», внесок у становлення громадсько-політичних організацій, діяльність на посаді голови Львівської обласної ради, участь у президентській виборчій кампанії 1991 р.

А ще розповідається про висвітлення постаті Чорновола в лондонському журналі української діаспори «Визвольний шлях». Містить книга низку документальних матеріалів, частина з яких належить авторству В. Чорновола, які краще дозволять зрозуміти зміст і характер українського національного руху та постать В. Чорновола. Доповнюють текстову частину книгу численні фотографії.

Важливість праці полягає в тому, що вона посприяє осмислити особистість відомого Українця, про якого багато говорять, але мало знають. Відтак, ця книга має бути в домашній бібліотечці кожного українця – у ній життя людини-борця, патріота, відчайдушного шукача правди, народного лідера, ім’я якому В’ячеслав Чорновіл.

У сьомому томі «Творів В. Чорновола» уміщено його статті, виступи, інтерв’ю періоду початку державотворчої діяльності відомого політика від весни 1990 р. до грудня 1992 р. Це період перед самим здобуттям незалежності та її утвердженням у нелегкій боротьбі з ворогами самостійної Української держави.

Дослідники знайдуть у книзі цінні матеріали як про діяльність Чорновола, так і про будівництво нашої держави.

«Рідна країна»

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути