chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні відзначать 75-річчя з дня народження В'ячеслава Чорновола

10 грудня 2012 о 12:52

Кабінет Міністрів прийняв рішення відсвяткувати 75-річчя з дня народження видатного громадського та державного діяча, колишнього лідера Народного руху України, Героя України В'ячеслава Чорновола.

5 грудня уряд схвалив розпорядження про заходи з відзначення цієї події.

У Кабміні уточнили, що відповідний проект розпорядження розроблено Міністерством культури з метою забезпечення належних організаційно-правових умов для вшанування пам'яті Чорновола.

Зокрема, планується проведення урочистих заходів, присвячених життю та діяльності Чорновола, в тому числі — літературних вечорів, вечорів-портретів, читань, науково-практичних конференцій, семінарів, конкурсів творчих і наукових робіт, книжкових виставок, виставок документів та матеріалів.

Мінкультури також сподівається, що організація тематичних телепередач, присвячених журналістській і політичній діяльності Чорновола, дозволить широко висвітлити ці заходи в засобах масової інформації.

Як повідомлялося, в березні Верховна Рада вирішила відзначити на державному рівні 75-річчя з дня народження колишнього лідера Народного руху України В'ячеслава Чорновола.

24 грудня виповнюється 75 років з дня народження Чорновола.

Нагадаємо, В'ячеслав Чорновіл загинув в автомобільній катастрофі в березні 1999 року неподалік від Києва. Слідство встановило, що причиною загибелі Чорновола став нещасний випадок, проте з часом розслідування справи було відновлено.

23 лютого 2012 року Бориспільський міськрайонний суд Київської області відмовився закрити кримінальну справу за фактом загибелі колишнього лідера партії Народний Рух України В'ячеслава Чорновола.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути