chrome firefox opera safari iexplorer

У суботу подорожуйте до чудесного Верхнього замку у Луцьку

02 грудня 2011 о 11:11

Від учора Україна поповнилася черговими чудесами: 1 грудня у заповіднику Софія Київська відбулося підведення підсумків та нагородження переможців Всеукраїнської акції «7 чудес України: замки, фортеці, палаци».

За сумою показників Інтернет- та експертного голосування, Оргкомітетом акції було визначено одним із переможців конкурсу Луцький замок.

Українці цікавляться своєю культурно історичною спадщиною – це теорема, яка хоч  і не потребує доказів, але все ж вдало підтверджена. Спільний проект телеканалу ТВі та Голови оргкомітету акції «7 чудес України» Миколи Томенка, який підкорив тисячі глядацьких сердець, твердо лідирував у рейтингах каналу.

Щотижня вітчизняні глядачі дізнавалися нові факти, непересічні історії і таємничі легенди про місця, які назавжди ввійшли до культурно-історичної спадщини України та світу.

На жаль, усе хороше має звичку колись закінчуватися. Разом із оголошенням переможців акції, підійшли до фінішної прямої і телепередачі, які про них розповідали. Отож, у суботу глядачі отримають шанс побачити унікальні кадри з відвідин останнього об’єкта акції «7 чудес України: замки, палаци, фортеці».

До уваги усіх охочих 3 грудня, о 20:02, на телеканалі ТВі свою велич і красу представить перлина Волині,  величне укріплення XIV століття – легендарний Луцький Замок.

Цієї суботи знімальна група на чолі з ведучим Миколою Томенком нададуть глядачам ексклюзивну можливість почути розповідь про те, як Верхній замок став центром вирішення дипломатичних питань та міждержавних конфліктів Центральної та Східної Європи…

Для тих, хто не матиме можливості переглянути програми у прем’єрний час, суботній випуск покажуть у неділю в повторі о 4:00 та у понеділок о 15:30.

Для довідки: Загальнонаціональна акція «7 чудес України» була започаткована Фондом Миколи Томенка «Рідна країна» у 2007 році. Тоді, за результатами акції країна визначила «7 історико-архітектурних чудес України». Вже за рік відбувся другий етап акції – «7 природних чудес України». 

Акція «7 чудес України: замки, палаци, фортеці» стартувала ще у березні 2010 року. На звання семи чудес в рубриці «замки, фортеці, палаци» претендувало 138 пам’яток з усіх регіонів України. За результатами регіональних презентацій та опитування 100 експертів у галузі туризму, архітектури, історії і культури на другому етапі акції було визначено 21-ого фіналіста акції. До їх числа увійшло 7 кращих замків, 7 фортець і 7 палаців, які з 22 серпня й змагалися за звання семи чудес України.

З 22 серпня по 1 грудня 2011 року на офіційному сайті акції тривало відкрите Інтернет-голосування. Паралельно було проведено всеукраїнське опитування експертів, у якому взяли участь члени Оргкомітету акції, представники обласних оргкомітетів, керівники державних інституцій, що опікуються розвитком культури та туризму, представники туристичних операторів, експерти у галузі історії, культури і туризму. Згідно умов акції, саме за результатами Інтернет-голосування та опитування експертів (з розрахунку 50/50) Оргкомітетом і було визначено переможців акції.

 "Рідна країна", фото надані прес-службою акції

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути