chrome firefox opera safari iexplorer

У Вінниці майстри виготовили з льоду 20 скульптур

26 грудня 2011 о 13:08

Льодові скульптури, що постали тут готувала ціла бригада майстрів. Робили усе поспіхом, а тому нервували.

Кілька годин роботи і просто неба з’являються два десятки крижаних скульптур. Тут і Ейфелева вежа, і футбольний м’яч з логотипом Євро-2012, і дракони. Одна із найбільших льодових композицій, важить три тонни, — це Різдвяний вертеп із Йосифом, Марією та маленьким новонародженим Ісусом Христом.

“Ну не можливо передати ці почуття, ти дивишся і ти дійсно захоплюєшся. Подумати тільки, як людина старанно над цією роботою працювала, аби кожному сподобалося”, — каже вінничанка Анастасія Глиняна.

Усі фігури виготовляли за ескізами Київського скульптора. На створення експозиції пішло кілька тонн дистильованої води, не одна сотня світло діодів, і два тижні копіткої праці.

“Лід не простий, це річковий лід. Він вирощується спеціально, щоби він був прозорий. Тому що, якщо з річкового вирізати, то він буде мутний, не буде видно самої скульптури”, — каже помічник скульптора Андрій.

Чого бояться льодяні скульптури так це тепла і нечемних відвідувачів. Минулого року один з таких пошкодив експонат Ейфелевої вежі. Відтак цього року, організатори подбали про цілодобову охорону скульптур.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути