chrome firefox opera safari iexplorer

Влада хоче, щоб українців штрафували за дострокове погашення кредитів

21 грудня 2011 о 09:03

Народний депутат Юрій Полунєєв від Партії регіонів зареєстрував новий законопроект, згідно з яким банкам надається право стягувати штраф з позичальників за дострокове погашення кредиту.

Розмір такої компенсації не може перевищувати 0,5% суми дострокового повернення, якщо він здійснюється менш ніж за рік до планового терміну погашення кредиту, і 1% — якщо цей період перевищує один рік.

Мова йде майже про всі типи роздрібного кредитування: від іпотеки до дрібних кредитів на покупки, за винятком, мабуть, карткових позик.

Наразі ж кредитор взагалі не має право встановити яку-небудь додаткову плату, пов'язану з достроковим погашенням кредиту.

Як повідомлялось, за різними оцінками рівень проблемної заборгованості українців перед комерційними банками становить від 35 до 40%.

Найбільше заборгованості по кредитах в східних областях: Донецька, Харківська області і південь України. На заході ситуація інакша, бо люди там вважають за краще виїжджати на заробітки.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути