chrome firefox opera safari iexplorer

Визначили найкращих футболістів за 20-річну історію України

16 грудня 2011 о 12:36

Шевченко, Блохін Лобановський, Бєланов їхні прізвища скандували стадіони.

Визначили кращих футболістів останнього 20-річчя — ними стали Андрій Шевченко, Анатолій Тимощук та Олександр Шовковський. Серед легіонерів відзначили білоруса Валентина Белькевича.

“Подякувати усі футболістам, з якими я виходив на футбольне поле. Тому що один футболіст у полі не воїн. Грає команда! Дякую хлопцям”, — каже екс-капітан ФК «Динамо» Київ Валентин Белькевич.

“Напевно, що ми щось добре зробили у своєму житті, що можемо отримувати такі нагороди. Хотілось, як би наша молодь до цього прагнула, і робила усе, аби наша історія і київського «Динамо», і збірної розквітала”, — каже лауреат «Золотого м’яча» 1986 р. Ігор Бєланов.

Назвали й «легенд футболу», перше місце посів нинішній тренер збірної Олег Блохін, а от «найкращим» тренером прогнозовано став Валерій Лобановський.

“Люди проголосували за тата. Напевно він не дарма прожив своє життя, і віддавав його усю футболу, на полі і лишився”, — каже донька В.Лобановського Світлана Лобановська.

Обирали найкращих вболівальники. Номінації на «кращу спортивну подію» 20-річчя не було, але гості церемонії залюбки ділились власними думками.

“Тільки одна радість -"Шахтар" виграв Кубок УЄФА, і серйозне ставлення, у мій час збірна по суті нікому не була потрібна, і серйозне ставлення до збірної. І плюс чемпіонат Європи. Пробили!”, — каже український футболіст, коментатор Віктор Леоненко.

“Повинно вийти. Якщо ми щось захочемо, завжди людині треба щось захотіти, щоб зробити”, — каже Президент України (1991 — 1994 р.) Леонід Кравчук.

Спортивна премія “Вікторія футболу” відзначила кращих тренерів, футболістів, менеджерів та спортивних журналістів. Організатори кажуть, подія може стати щорічною.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути